Vijesti / Gospodarstvo

MLADI PODUZETNICI

U Poduzetnički inkubator Ivanec uselili se prvi stanari – mlade tvrtke Geenea i Wood Stock

U Poduzetnički inkubator Ivanec uselili se prvi stanari – mlade tvrtke Geenea i Wood Stock
Grad Ivanec

Riječ je o mladim poduzetnicima koji su se javili na poziv Grada Ivanca za prijem u Poduzetnički inkubator, a koji njegove pogodnosti mogu koristiti najmanje iduće tri godine.

Prigodnim skupom održanim u ponedjeljak, 11. studenog, predstavnici Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec poželjeli su dobrodošlicu prvim stanarima Poduzetničkog inkubatora Ivanec - Silviji Željezić, direktorici tvrtke Geenea, i Ivici Mudriju, direktoru tvrtke Wood Stock.

Riječ je o mladim poduzetnicima koji su se javili na poziv Grada Ivanca za prijem u Poduzetnički inkubator, a koji njegove pogodnosti mogu koristiti najmanje iduće tri godine. Njima će, kazala je u uvodnoj riječi direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš, na raspolaganju biti dva suvremeno uređena ureda, opremljena svim priključcima, dok za svoje poslovne aktivnosti mogu koristiti i multimedijalnu konferencijsku dvoranu i prateće prostore.

Što se najma tiče, u prvoj godini poslovne prostore koriste besplatno, a u drugoj i trećoj godini najam će plaćati 25%, odnosno 50% od pune cijene najma.

Sve tri godine imat će besplatne režijske troškove.

Osvrćući se na niz programa koje je Poslovna zona provela za poduzetnike - početnike, L. Labaš je za 2020. godinu najavila razvoj virtualnog inkubatora, kao platforme koja će omogućiti mladim poduzetnicima korištenje virtualnih usluga i benefita Poduzetničkog inkubatora koji koriste i fiksni stanari.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić te naglasio da ulaskom prvih stanara Poduzetnički inkubator počinje ispunjavati svrhu za koju je osnovan.

- Ovime on postaje potporna institucija kojom Grad Ivanec mladim poduzetnicima, koji tek pokreću posao ili su u početnoj fazi poslovanja, pruža potporu kojom im olakšava start u poduzetničke vode - izjavio je gradonačelnik te novim stanarima poželio dobrodošlicu i uspješan start u poslovne vode.

Zadovoljstvo ulaskom u Poduzetnički inkubator izrazili su i njegovi stanari.

- Bila sam uključena u projekt Poslovnog mentorstva i dobro surađivala s Projektnim uredom, a nakon toga bilo mi je prirodno da suradnju nastavim prijavom za Inkubator. Moderan prostor i besplatne režije velika su podrška mladom poduzetniku, bar tako dugo dok se poslovanje ne zahukta - izjavila je Silvija Željezić, direktorica tvrtke Geenea, koja se bavi poljoprivredom i implementacijom novih tehnologija u poljoprivredi.

Slično misli i mr. šumarstva Ivica Mudri, direktor start up tvrtke Wood Stock, osnovane ove godine.

- Glavna djelatnost tvrtke je pružanje usluge šumovlasnicima, konzalting i trgovina drvetom, od drvene građe do drvnih ostataka. Moja tvrtka prva je te vrste u Varaždinskoj županiji. Ured u Inkubatoru koristit ću za obavljanje administrativnog dijela posla, a puno znači i financijsko rasterećenje od troškova najma i režija. Računam i na potporu Projektnog ureda kod pisanja projekata, mentorstva i rješavanju nekih poslovnih nedoumica - poručio je Mudri.

U Poduzetničkom inkubatoru sada radi sedmero mladih - uz navedene start upove, tu je i petero mladih certificiranih voditelja EU projekata u Projektnom uredu za EU fondove.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video