Vijesti / Gospodarstvo

uprava odlučila

Varteks se rješava tvornice u Novom Marofu i dijela kompleksa u Varaždinu

Varteks se rješava tvornice u Novom Marofu i dijela kompleksa u Varaždinu
Varaždinski.hr; Varaždinski.hr

'Danas te nekretnine ne donose prihode već samo troškove', istaknuo je član uprave Varteksa mr. sc. Tomislav Babić.

Varteks je odlučio prodati velik dio tvornice u Varaždinu i cijelu tvornicu u Novom Marofu, gdje se nekad proizvodilo za Levi's. Tvrtka se rješava prostora koji ne koristi, a zadržat će dio u južnom dijelu kompleksa u Varaždinu kojem će nastaviti proizvodnju i stvarati razvojni tekstilni centar. U dijelu koji prodaje u Varaždinu nekad se proizvodila tkanina, a Varteks se time više ne bavi. Nekretnina u Novom Marofu uz Radničku cestu prostire se na 32.533 četvornih metara, a izgrađenost je 33 posto. Zgrade imaju površinu od oko 11.000 kvadrata. U Varteksu kao jednu od prednosti ističu i blizinu autoceste.

Član uprave Varteksa mr. sc. Tomislav Babić kaže da su novu upravu Varteksa dočekali veliki dugovi i dospjele obaveze, ali i nekretnine koje se već dugo ne koriste, a zbog ruševnog stanja i tipa proizvodnje više se ni neće koristiti.

- Danas te nekretnine ne donose prihode već samo troškove, te kako je Varteksu danas prioritet razvijanje poslovanja, a ne špekuliranje nekretninama, uprava istražuje prodaju nekorištenih nekretnina kako bi se mogli vratiti dugovi poslovnim bankama i financirati preokret u poslovanju. K tome, prema ugovoru iz 2014. s komercijalnim bankama o restrukturiranju obaveza Varteks je i dužan nekorištene nekretnine prodavati kako bi dug vratio - ističe mr. sc. Babić.

Varteks je, dodaje, varaždinska tekstilna industrija, najviše naših radnika živi u Varaždinu ili okolici, pa je i budućnost kompanije vezana uz ostanak proizvodnje u Varaždinu.

- Stoga razmatramo i prodaju nekorištene tvornice u Novom Marofu. Vjerujemo da će s novim urbanim projektima i Varaždin i Novi Marof dobiti na razvoju jer se nekretnine čiju prodaju razmatramo nalaze na atraktivnim lokacijama u blizini centara oba grada - zaključuje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video