Vijesti / Gospodarstvo

kruna karijere

STJEPAN ŠAFRAN Hrvatski poduzetnik najbolji u Europi: 'Njegova kompanija moćan je primjer poslovanja'

STJEPAN ŠAFRAN Hrvatski poduzetnik najbolji u Europi: 'Njegova kompanija moćan je primjer poslovanja'
Varaždinski.hr

Tvrtka ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, u velikom je finalu ovogodišnje European Business Awards u Varšavi proglašen europskim poduzetnikom godine, piše Jutarnji list.

- Metal Product je postigao zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. Oni su moćan primjer poslovanja i suočavanja s izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje - rekao je Adrian Tripp, predsjednik Uprave European Business Awards.

Riječ je o, kako prenosi Jutarnji, jednom od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja na kojem se okupilo preko 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe, a Šafran je laskavu titulu odnio nakon završnog ocjenjivanja sudaca.

Pri ocjenjivanju su koristili sedam kriterija - vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost menadžera te rezultate i rast koje je postigao vodeći kompaniju.

- Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera - kazao je Stjepan Šafran, pri primanju nagrade, te je sve prisutne tvrtke pozvao da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih 'dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo'.

Metal Product obiteljska je proizvodna tvrtka specijalizirana za obradu metala, čija je osnovna djelatnost proizvodnja opreme za energetski sektor, a proizvodi opremu i za druge industrije. Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80 posto prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina.

Tijekom proteklih pet godina Metal Product uložio je značajna sredstva u širenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija. Ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video