Vijesti / Gospodarstvo

moderno središte u varaždinu

TEHNOLOŠKI PARK Radovi dobro napreduju, a dogradnjom će se svrstati u top-pet informatičkih centara Hrvatske

TEHNOLOŠKI PARK Radovi dobro napreduju, a dogradnjom će se svrstati u top-pet informatičkih centara Hrvatske
Grad Varaždin

Dogradnjom će Tehnološki park Varaždin povećati svoj poslovni prostor za dodatnih 4040 kvadratnih metara.

Uz postojeći Tehnološki park Varaždinu u Zagrebačkoj ulici iz dana u dan raste jedno od najmodernijih središta za razvoj informatičke industrije u Hrvatskoj. Gradilište na kojem se dograđuje Tehnološki park u utorak su posjetili gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar.

Mogli su se uvjeriti i u razgovoru sa direktorom TPV-a Karlom Kukecom potvrditi kako se radovi u skladu s planom dobro odvijaju. U tijeku su radovi na uređenju ulaza, postavljaju se instalacije, uređuju podovi i postavljaju pregradni zidovi. 

Kako se najavljuje, građevinski radovi koje obavlja tvrtka MIPCRO doo iz Ivanca bit će završeni do 15. svibnja, a završetak svih radova s opremanjem zgrade očekuje se već početkom srpnja ove godine.

Dogradnjom će Tehnološki park Varaždin povećati svoj poslovni prostor za dodatnih 4040 kvadratnih metara. U tom suvremeno koncipiranom i opremljenom poslovnom okruženju očekuje se smještaj pedesetak novih tvrtki s 350 do 400 zaposlenih uglavnom iz sektora informatičke industrije.

Gradonačelnik Čehok bio je izuzetno zadovoljan viđenim te je poručio:

- Varaždin je bio i sve više jača kao središte IT-industrije u Hrvatskoj. Sve je više informatičkih tvrtki koje se javljaju pa je i interes za poslovnim prostorom sve izraženiji. - naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok podsjećajući na činjenicu da je riječ o europskom projektu za koji je dobiveno 16,5 milijuna kuna.

Otvaranjem dograđenog dijela Tehnološki park Varaždin svrstat će se sigurno u top-pet informatičkih centara Hrvatske. Grad Varaždin je pokazao kako stvaranjem uvjeta za obrazovanje mladih generacija, razvijanjem infrastrukture i uvjeta poslovanja prati suvremene trendove u IT-industriji i na taj način nastoji držati priključak s najrazvijenijim sredinama.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!