Vijesti / Gospodarstvo

zajedništvo i pomaganje

FOTO Obrtnička komora Varaždinske županije proslavila svoj 25. rođendan

FOTO Obrtnička komora Varaždinske županije proslavila svoj 25. rođendan
Obrtnička komora Varaždinske županije

U programu su sudjelovali i učenici i mentori Srednje strukovne škole Varaždin svojom izvrsnom revijom vlastitih kreacija odjeće, frizura, šminke i galanterije i učenici Srednje škole 'Arboretum Opeka'.

- Vrijeme iza nas, četvrt stoljeća djelovanja Obrtničke komore Varaždinske županije, poprilično u životu čovjeka,  tek je djelić vremena duge obrtničke povijesti i tradicije na ovom prostoru. Prošlost, kao i sadašnjost govore da je obrtništvo kroz sve ovo vrijeme u temelju gospodarskog i društvenog razvoja, a tako će biti i u budućnosti. Oduvijek snagu obrtništva čini organizirano povezivanje, zajedništvo, podupiranje, snaženje i borba za zajedničke interese - rekao je na početku predsjednik Milak.

Obrtnička komora Varaždinske županije proslavila svoj 25. rođendan Obrtnička komora Varaždinske županije

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, krovne institucije komorskog sustava naglasio je zajedništvo i pomaganje, koji su u temelju povijesno dokazanih vrijednosti, inovativnosti, prilagodljivosti i snalažljivosti obrtnika.

Proslavu 25. obljetnice su uveličali i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, njegova pomoćnica Ana Mandac, župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Robert Vugrin, gradonačelnik Ivan Čehok, predstavnice Ministarstva turizma, predsjednici Obrtničkih komora Siska, Slavonskog Broda, Zagreba, Čakovca, Koprivnice, predsjednici udruženja, ravnatelji škola i brojni drugi gosti.

U svečanom dijelu programa potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje s Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Maribor, koju su potpisali predsjednici Mario Milak i Aleš Pulko, a svečani čin je uveličao i konzul Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Vojislav Šuc. 

U programu su sudjelovali i učenici i mentori Srednje strukovne škole Varaždin svojom izvrsnom revijom vlastitih kreacija odjeće, frizura, šminke i galanterije i učenici Srednje škole 'Arboretum Opeka' koji su sa svojom su mentoricom ukrasili dvoranu cvjetnim instalacijama i pokazali naučene vještine aranžiranja.

Dvadesetpeta obljetnica je bila prigoda da se podijele priznanja i zahvalnice onima koji su doprinosili razvoju komorskog sustava i obrtništva, dosadašnjim predsjednicima Obrtničke komore Varaždinske županije, predsjednicima Udruženja obrtnika, obrtima koji su 'vršnjaci' Komore, najstarijim obrtima, ustanovama koje dugotrajno i uspješno surađuju s Obrtničkom komorom Varaždinske županije.

Posebno priznanje uručeno je počasnom doživotnom predsjedniku Hrvatske obrtničke komore, Stjepanu Šafranu. Zahvalnice su uručene ravnateljima srednjih škola Varaždinske županije, institucijama i pojedincima koji su doprinosili radu i djelovanju Komore.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video