Vijesti / Gospodarstvo

zbog duga

SITUACIJA U ITAS-u Direktor i Uprava štrajkaju glađu: 'Dug od 900 tisuća kuna ćemo vratiti, protivimo se blokadi'

SITUACIJA U ITAS-u Direktor i Uprava štrajkaju glađu: 'Dug od 900 tisuća kuna ćemo vratiti, protivimo se blokadi'
Marko Jurinec/PIXSELL

Dug od 400 tisuća kuna je nastao, dodaje Varga, jer je bivši direktor uzeo 'revolving kredit' a ako znaš da te više nema - on je znao da ga ne mora ni vraćati.

Zbog duga od 900 tisuća kuna od čega 400 tisuća ivanečkom komunalnom poduzeću IVKOM-u, jutros od 8 sati direktor i Uprava ITAS-a počeli su štrajk glađu. Dvjestotinjak radnika nastavlja s radom zbog narudžbi koje moraju ispuniti, piše HRT.

- 80 posto strojeva izvozimo, a imamo narudžbi u vrijednosti od 7 milijuna kuna - kazao je izvršni direktor ITAS-a Dragutin Varga. Protive se blokadi, jer tvrde da redovito posluju, a i ovih 900 tisuća kuna će vratiti. Žele normalizirati poslovanje, jer kako kažu - nisu isplatili dio plaće za studeni i prosinac.

- Moj štrajk nije protiv nikoga usmjeren. Ako se ugasimo, a mi smo jedina alatna industrija u Hrvatskoj - više proizvodnje alatnih strojeva u Ivancu neće biti. Blokirala me jedna mala banka sa 48 tisuća eura i domaća gradska firma s kamatama od 314 i 104 tisuće kuna. Htjeli su pokazati da se proizvodnja u ITAS-u održi. Dobivam informacije s terena da svi postavljaju pitanje tko je vlasnik ITAS-a. Dakle u Hrvatskoj radnici ne bi smjeli biti vlasnici - kazao je direktor Dragutin Varga. Dodao je kako 'se sve radi da se proizvodnja ugasi da netko dobije ITAS za 3 do 4 milijuna kuna, a on danas vrijedi preko 30 milijuna'.
 
Dug od 400 tisuća kuna je nastao, dodaje Varga, jer je bivši direktor uzeo 'revolving kredit' a ako znaš da te više nema - on je znao da ga ne mora ni vraćati. Dodao je kako ih ne blokiraju dobavljači te da su u zadnjih mjesec dana dobili 7,2 milijuna narudžbi kojih prije nije bilo.

U interesu mu je da mu radnici i inženjeri idu vani po Njemačkoj i drugdje - i uče. Ušli su i u projekt inovacije i razvoja, a to su punionice za električne automobile, naglasio je Varga. 

Više pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video