Vijesti / Gospodarstvo

na bubanj idu...

PRODAJA CONINGOVIH NEKRETNINA Donijeto rješenje o prodaji Hotela Trakošćan, nema interesa za zgradu u Šenoinoj

PRODAJA CONINGOVIH NEKRETNINA Donijeto rješenje o prodaji Hotela Trakošćan, nema interesa za zgradu u Šenoinoj
Marko Jurinec/Pixsell

Stečaj je pokrenula Fina jer je Coning dulje od 120 dana dugovao oko četiri milijuna kuna...

Za prvu 'tranšu' hipotekarno opterećene imovine stečajnog dužnika Coninga iz Varaždina čiji su dijelovi već na bubnju preko sustava e-dražbe Fine, može se najaviti novi krug prodaje, dok su u odnosu na Hotel Trakošćan te još nekoliko nekretnina stvari bitno uznapredovale u smjeru prodaje, piše Poslovni.hr.

Za Hotel Pagus u Pagu je sredinom siječnja završila prva e-dražba bez valjanih ponuda, i neslužbeno, drugi krug se očekuje od 25. ožujka do 7. travnja. Sudskim zaključkom o prodaji tog hotela utvrđena je početna vrijednost u iznosu od 49 mil. kn.

Ni za Coningovu poslovnu zgradu u Šenoinoj ulici u Varaždinu, procijenjenu na 14,14 mil. kn navodno nije bilo valjanih ponuda na drugoj e-dražbi koja je završila 29. siječnja.

Zasad se špekulira da potencijalni interesenti taktiziraju kako bi se uključili u što kasnijoj rundi, kada je i početna cijena dražbovanja snižena sukladno zakonskim uvjetima. No, Trgovački sud u Varaždinu donio je nekoliko novih rješenja o prodaji, uključujući i za trakošćanski hotel s 4 zvijezdice koji posluje kroz zakup.

No, na postupak vezano za prodaju trebat će još malo pričekati. Uvjet je odluka postane pravomoćna, u kojem slučaju slijedi sudski zaključak o prodaji te Finin poziv zainteresiranim ponuđačima.

Koliko sve može trajati, nezahvalno je procjenjivati jer sve ovisi o ishodu žalbenog roka, iako je vrijedno reći da u Coningovom stečaju na odluke ovog tipa dosad nije bilo nezadovoljnih, zbog čega bi prodaja navodno mogla krenuti prije ljeta. Vrijednost hotela s okolnim zemljištem procijenjena je na 55,27 milijuna kuna.

Što se razlučnih prava tiče upisana je i RH, pored tvrtke u slovačkom vlasništvu Adriatic Tourist Resorts (prije Centar banka u stečaju te J&T banka), HBOR-a i Esco Energy (prije Zaba i B2 Kapital).

Ostala nepravomoćna rješenja tiču se predstojeće prodaje apartmanskog naselja Zelena punta u Kukljici na otoku Ugljanu procijenjene vrijednosti 37,57 mil. kn, Motela Vratnik kod Senja (2,17 ml. kn) za koje upućeni navode da je ruševina, te nekretnine u Svetom Jurju procijenjene na 9,79 mil. kuna na kojoj je razlučna prava upisala Ergasia, piše Poslovni.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video