Vijesti / Gospodarstvo

JAVITE SE NA VRIJEME

ZA PODUZETNIKE Varaždinska županija ponovo raspisala javni poziv u okviru EU projekta 'LEPEZA'

ZA PODUZETNIKE Varaždinska županija ponovo raspisala javni poziv u okviru EU projekta 'LEPEZA'
Ilustracija

Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15.0000 kuna, dok je maksimalan iznos 35.000 kuna.

Varaždinska županija je ponovno raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u okviru projekta 'LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ'.

Natječaj je raspisan 7. veljače, a otvoren je 20 dana te se može preuzeti na stranicama Varaždinske županije ili na adresi Franjevački trg 7, Varaždin, Upravni odjel za gospodarstvo i europske poslove.

Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, a pripadnici su ranjivih skupina, prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji imaju prebivalište u Varaždinskoj županiji.

Pod ranjivim skupinama smatraju se dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina nezaposleni više od 6 mjeseci te osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe stare 50 godina i više.

Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15.0000 kuna, dok je maksimalan iznos 35.000 kuna. Projektom je osigurano 405.000 kuna, a prvim Javnim pozivom dodijeljena su sredstva za šestero prijavitelja.

Preostali iznos od 207.855,63 kuna na raspolaganju je prijaviteljima u ponovljenom Javnom pozivu. Maksimalan intenzitet potpore koji se može dodijeliti je 100 %.

Projekt LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ vrijedan gotovo dva milijuna kuna, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!