Vijesti / Gospodarstvo

koronavirus

Ministarstvo poljoprivrede otvara još jedan kanal komunikacije s poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede otvara još jedan kanal komunikacije s poljoprivrednicima
Ilustracija

Svi problemi s kojima se poljoprivrednici susreću u ovim okolnostima, prijedlozi za poboljšanje komunikacije, suradnje, izvanrednih alokacija i mjera, proizvodnje i plasmana proizvoda mogu se uputiti na djelatnike Ministarstva poljoprivrede

U ovim izvanrednim okolnostima s ciljem smanjenja posljedica širenja COVID -19 virusa, Ministarstvo poljoprivrede otvara internet stranicu za sve poljoprivrednike i za sva njihova pitanja omogućava jednostavan kanal komunikacije.

Svi problemi s kojima se poljoprivrednici susreću u ovim okolnostima, prijedlozi za poboljšanje komunikacije, suradnje, izvanrednih alokacija i mjera, proizvodnje i plasmana proizvoda mogu se uputiti na djelatnike Ministarstva poljoprivrede koji stoje na raspolaganju putem nove internet stranice https://pitanja.mps.hr te putem kontakt brojeva stručnih službi Ministarstva poljoprivrede po županijama:

Varaždinska županija: 042/200-332, 091/4882-768, [email protected]

Međimurska županija: 040/373 373, 098/809-168, [email protected]

Kontakt brojeve po ostalim županijama možete pronaći OVDJE.

Ministarstvo poljoprivrede predstavilo je mjere za pomoć sektoru s ciljem ublažavanja negativnog utjecaja koronavirusa na poslovanje poljoprivrednika, ribara i drvno-prerađivačkog sektora.

Paket od 11 mjera primjenjiv je na sve sektore i odnosi se na osiguranje likvidnosti odnosno postojeće razine zaposlenosti, a vrijedan je približno 350 milijuna kuna:

- Primjena dodatnog mehanizma fleksibilnosti između fondova za povećanje proizvodno vezanih plaćanja ili uvođenje interventnih mjera (Program za poljoprivredu) uz prethodno odobrenje Europske komisije.

- Pomoć sektoru poljoprivrede zbog ograničenja prometa i povećanja manipulativnih troškova (predlaganje novog programa državnih i potpora male vrijednosti).

- Financiranje privremene obustave ribolova uz prethodno odobrenje Europske komisije

- Povećanje sredstva za potpore male vrijednosti za sektor ribolova i akvakulture.
Financiranje ambalaže za proizvode ribarstva uz prethodno odobrenje Europske komisije.

Odgoda roka plaćanja dospjelih obveza Hrvatskim šumama d.o.o. za drvne sortimente -  prerada drva i proizvodnja namještaja.

- Odgoda roka izvršenja ugovornih obveza korisnicima svih investicijskih mjera Programa ruralnog razvoja.

- Odgoda roka izvršenja ugovornih obveza vezanih uz potpore male vrijednosti 2019. - prerada drva i proizvodnja namještaja.

- Uspostavljanje kreditne linije za obrtna sredstva za sektor poljoprivrede i šumarstva te prerade drva.

- Odgoda plaćanja zakupnine i koncesijskih naknada za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske.

- Odgoda plaćanja naknada za koncesije i privez brodova u ribarstvu

Više o samim mjerama možete saznati OVDJE. Za svu potrebnu savjetodavnu i ostalu pomoć obratite se Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video