Vijesti / Gospodarstvo

ON-LINE TRŽNICA

LUDBREŠKI ON-LINE PLAC Odlučili doskočiti zatvorenim tržnicama: 'Vrijeme je da se oslonimo na vlastite resurse'

LUDBREŠKI ON-LINE PLAC Odlučili doskočiti zatvorenim tržnicama: 'Vrijeme je da se oslonimo na vlastite resurse'
Ilustracija

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

Grad Ludbreg i Poljoprivredna zadruga 'Ludbreški kraj' pokrenuli su akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem on-line tržnice. Potaknula ih je na to, piše u priopćenju Grada Ludbrega, odluka za zatvaranje svih tržnica kako bi se na taj način pridonijelo sprečavanju širenja zaraze koronavirusom.

On-line 'Ludbreški plac' osmišljen je kao poveznica između potrošača i proizvođača s krajnjim ciljem očuvanja radnih mjesta i opstanka poljoprivrednika, ističu iz Grada.

- U nekoliko smo puta dokazali da nam je poljoprivreda važna grana. U ovim teškim trenucima kada su tržnice zatvorene naši su poljoprivrednici stavljeni pred zid. S druge strane trgovine su prepune uvozne robe. Kako bi im pomogli pronaći kupce pokrenuli smo 'Ludbreški plac' gdje na jednom mjestu možete pronaći sve. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega (kliknite na poveznicu) te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

- Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu 'Ludbreški plac' te kontaktiraju  poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse - zaključio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!