Vijesti / Gospodarstvo

O RADU TRGOVAČKIH CENTARA

DENIS ČUPIĆ ZA RTL 'Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego trgovački centri'

Trgovački centri počinju s radom, no problemi i nejasnoće i dalje postoje...

- Nadamo se da će u Stožeru pročitati mail s dopisom koji im je poslan 7. svibnja na Nacionalni stožer civilne zaštite, a koji je rezultat naše analize koja pokazuje da trgovački centri nedjeljom s jedne strane ostvaruju veliku gospodarsku aktivnost i imaju puno veće kretanje ljudi, a isto tako analiza pokazuje da će se veliki dio tih ljudi prebaciti na subotu, pogotovo sada kada gotovo dva mjeseca trgovine nisu radile - upozorio je za RTL Danas direktor Westgatea Denis Čupić u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Petrom Mlačić.

- Gospodin Capak je jednom rekao, i ja se s tim slažem, da Stožer nije dovoljno stručan po pitanju tema iz gospodarstva i funkcioniranja trgovačkih centara pa da će sjesti s nama i razgovarati te da je ovo probni ispit, da imamo popravni ispit koji ovaj tjedan možemo odraditi i da za sljedeći vikend možemo doći do izmjene te odluke i da ako već treba jedan dan sloboda, da se prihvati naš prijedlog da to bude ponedjeljak - kazao je Čupić.

- Nažalost, mi smo mjere saznali iz medija, tek danas, dan i pol prije otvorenja. Ni s kim od nas iz trgovačkih centara nije se razgovaralo da bi se s nama pripremile i prošle mjere. A jedna stvar koju cijelo vrijeme ponavljam jest da postoji veliko pitanje – razgovarali smo s nekoliko ugostitelja koji nisu sigurni hoće li otvarati, i to ne samo kod nas, nego i u drugim trgovačkim centrima. Naime, odredba kojom se naređuje da se uklone stolice, klupice i stolovi, a koja bi se mogla tumačiti da sve terase sa šetnice unutar trgovačkih centara bi se trebale ukloniti i posebno oni famozni trgići na kojima možeš kupiti hranu i jesti ih na zajedničkim stolovima. Upozorili smo već jučer Stožer da bi to moglo biti problematično, ali bojim se da oni nisu do kraja shvatili naše pitanje - kaže Čupić.

Trgovački centar je jako širok pojam, također je podsjetio Čupić:

- Ono o čemu mi danas razgovaramo jesu šoping-centri – svi naši šoping-centri su u prosjeku stari između osam i 10 godina, to su moderne zgrade, moderne izmjene zraka. Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego šoping-centri, a da je ovo jedna mala onako sintagma koja se prečesto koristi i da su nažalost trgovački centri često korišteni kao negativan pojam - zaključio je Čupić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!