Vijesti / Gospodarstvo

vrijedna investicija

NOVI MAROF Kreće izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna preko 2,3 milijuna kuna

NOVI MAROF Kreće izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna preko 2,3 milijuna kuna
Grad Novi Marof

'Reciklažno dvorište vrlo je važno za naše građane za poboljšanje i povećanje mogućnosti odvajanja samog otpada', naveo je Jenkač.

Grad Novi Marof započinje s realizacijom još jednog velikog projekta, izgradnjom reciklažnog dvorišta, kojim će se povećati komunalni standard na području grada, ali i pridonijeti još uspješnijem gospodarenju otpadom.

Ugovor o izvođenju radova i opremanju reciklažnog dvorišta „Novi Marof” gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je u četvrtak s Danijelom Risekom iz tvrtke Hidroing d.d., a ugovor za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu s Ivicom Mrazom iz tvrtke Bomra d.o.o.

- Uz sanaciju odlagališta otpada „Čret”, ovo je na području zbrinjavanja otpada druga velika investicija u Novom Marofu. Reciklažno dvorište vrlo je važno za naše građane za poboljšanje i povećanje mogućnosti odvajanja samog otpada. Nalazit će se u našoj poduzetničko-gospodarskoj zoni iza autobusnog kolodvora, na jednoj lako dostupnoj lokaciji građanima. Bit će smješteno do budućeg poslovnog objekta naše tvrtke Novokom, tako da će upravljanje i nadzor biti na nivou – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Ukupna cijena ugovorenih radova i opremanja s porezom na dodanu vrijednost iznosi 2.319.490,86 kuna, a rok završetka je 4 mjeseca, dok cijena usluge nadzora i koordinacije iznosi 92.250 kuna.

- Projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Operativnog programa Konkurentnost i kohezija s 85%, dok Ministarstvo zaštite okoliša sudjeluje u financiranju s 10%. Javili smo se i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova za sufinanciranje projekata financiranih preko EU sredstava, tako da vjerujemo da ćemo 100% reciklažnog dvorišta isfinancirati vanjskim sredstvima – rekao je gradonačelnik Novog Marofa.

Pravilno i uspješno gospodarenje otpadom te ustrajnost na zaštiti okoliša prioritet je Grada, pa se tako uz sanaciju odlagališta Čret i izgradnju reciklažnog dvorišta nabavljaju i nove kante za odvajanje otpada na kućnom pragu, a kontinuirano se radi i na edukaciji stanovništva.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!