Vijesti / Gospodarstvo

prehrambena industrija

MINISTRICA U VINDIJI Direktor Drk: 'Pozdravljamo mjere Ministarstva poljoprivrede'

MINISTRICA U VINDIJI Direktor Drk: 'Pozdravljamo mjere Ministarstva poljoprivrede'
Facebook Marija Vučković

Drk je rekao kako kompanija već više od 60 godina ima kontinuitet značajnih ulaganja u tehnologiju.

​Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je u srijedu, 29. srpnja 2020., prehrambenu industriju Vindija u kojoj je u proteklom razdoblju ostvaren investicijski ciklus vrijedan više od 25 milijuna eura, čime se omogućilo dodatno širenje proizvodnog asortimana koji trenutačno obuhvaća više od 1.000 proizvoda u 10 robnih marki, navodi se na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Ministrici su u obilasku pogona prezentirane ključne faze proizvodnje, dok je na sastanku s čelnim ljudima kompanije razgovarala o perspektivi i izazovima s kojima se svakodnevno susreće domaća prehrambena industrija.

- Iskustva na terenu iz prve ruke, osobito jedne od vodećih hrvatskih kompanija kao što je Vindija, izuzetno su važna za kreiranje kvalitetnih, konstruktivnih i dugoročno uspješnih politika. Također, sektorski dijalozi i uključenje svih dionika u sektoru poljoprivrede u sve važne procese ključ su uspješnih promjena. Tvrtke kao što je Vindija, otkupljivači i prerađivači mlijeka i mesa te proizvođači zdravih prehrambenih proizvoda prepoznatljive kvalitete, imaju strateški značaj za hrvatsku poljoprivredu te hrvatsko gospodarstvo u cjelini, a koji ćemo u narednom programskom razdoblju dodatno vrednovati - istaknula je ministrica Marija Vučković prilikom posjeta.

- U Grupi Vindija pozdravljamo mjere kojima bi se osigurala samodostatnost prehrambene proizvodnje u Hrvatskoj. To je važno za prerađivače koji na tržište svakodnevno plasiraju kvalitetne domaće proizvode, što se pokazalo posebno važnim u razdoblju pandemije koronavirusa, a prije svega za primarne proizvođače i kooperante koji održavaju život i gospodarsku aktivnost u ruralnim dijelovima zemlje - kazao je Dragutin Drk.

- Vindija trenutačno surađuje s 1.373 kooperanata od kojih otkupljujemo brojlere, kravlje, kozje i ovčje mlijeko te druge sirovine, čime jamčimo visoku kvalitetu domaćih prehrambenih proizvoda s potpisom Kvaliteta Vindija - istaknuo je generalni direktor Grupe Vindija Drk te dodao kako kompanija već više od 60 godina ima kontinuitet značajnih ulaganja u tehnologiju, zbog čega danas uspješno spaja tradiciju i inovaciju u prehrambenoj proizvodnji.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!