Vijesti / Gospodarstvo

Prezentacija idući tjedan, uskoro i komercijalizacija

B LIGHT Varaždinski Maxcom s mađarskim partnerom razvio novi softverski produkt, sufinanciran EU sredstvima

B LIGHT Varaždinski Maxcom s mađarskim partnerom razvio novi softverski produkt, sufinanciran EU sredstvima
Varaždinski.hr

Varaždinska informatička tvrtka Maxcom d.o.o. ovih dana završava projekt CTRouter (Computer Telephony Router), gdje su u suradnji s mađarskim partnerom, tvrtkom Y-collective razvili novi produkt, koji će idućeg tjedna imati i svoje prve prezentacije na tržištu.

Projekt CTRouter krenuo je 1. lipnja 2019. godine, kao dio B light programa, u sklopu kojeg su hrvatske tvrtke mogle prijaviti svoje razvojne projekte, u kojima su morali surađivati s partnerima iz Mađarske.

Varaždinski Maxcom pronašao je partnere u tvrtki Y-collective iz Pečuha, a projekt je trajao 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 192 tisuće eura, od čega je EU sufinancirala projekt sa 75% novaca, dok su ostatak predstavljala vlasita sredstva.

Maxcom je inače osnovan 2005. godine, a radi se maloj informatičkoj tvrtki koju su osnovali Marin Odrljin i Bruno Babić. Danas imaju šest zaposlenih, a surađuju sa tvrtkama u Švicarskoj, Mađarskoj i drugim zemljama. Bave se razvojem softvera i istraživanjem, ponajviše u telekom industriji. Imaju razvijen vlastiti SMS/MMS gateway, payment i billing rješenja, content management i distribuciju.

CTRouter - Rješenje za tvrtke koje imaju zastarjelu telekomunikacijsku opremu

- Dugo smo u telekom bizinisu, a pošto naši klijenti nerijetko imaju dosta opreme baziranoj na pomalo zastarjeloj ISDN infrastrukturi, koja je još funkcionalna, imali smo ideju da pronađemo rješenje pomoću kojeg bi, umjesto kupovanja nove, oni i dalje mogli koristiti tu svoju opremu, a istovremeno neprimjetno preći na novu VoIP tehnologiju – istaknuo je Bruno Babić.

Projekt je bio u fazi ideje, a B Light program pokazao se odličnim da im pomogne do faze praktički pred tržišnim nastupom. Mađarski partner, tvrtka Y-collective s oko 15 zaposlenih bave se izradom web rješenja uskočili su tako u dijelu oko front-enda, odnosno korisničkog sučelja.

Na tržištu postoji nekoliko rješenja za problem povezivanja različitih (zastarjelih) tehnologija, ali su sva rješenja dosta nefleksibilna. CTRouter je softverski produkt koji omogućuje konverziju protokola između stare i nove tehnologije, a omogućuje i usmjeravanje telefonskih poziva prema korisničkim postavkama.

- Tijekom razvoja projekta dobili smo i dosta inputa da bi takav proizvod bito zanimljiv i drugim tvrtkama, pogotovo onima koji se bave telekomunikacijama. Zato smo razvili platformu CTEngine (Computer Technology Engine), koja bi nam omogućila razvoj i drugih rješenja vezanih uz telefoniju – istakno je Marin Odrljin.

Online webinar – showcase prezentacija CTRoutera pa komercijalizacija

Projekt završava 30. studenog, a završne aktivnosti o projektu su zapravo tri Zoom konferencije, gdje će se proizvod prezentirati potencijalnim korisnicima ili kupcima te široj javnosti. Ekipa iz Maxcoma se nada će to i dodatno potaknuti interes za njihovim rješenjima, koja vjerojatno ne bi bila tako brzo i efikasno realizirana da nije bilo mađarskog partnera i značajnog sufinciranja od strane Europske unije, putem projekta B Light financiranog iz Interreg V-A Hungary-Croatia 2014-2020.

Više o projektu CTRouter, tehnologijama i mogućnostima koje se nude, možete vidjeti i na stranici https://ctengine.net, a idući tjedan se možete prijaviti i na Showcase webinar.

CTRouter showcase webinar (online event):

- platforma Zoom- trajanje oko 45 min + pitanja i odgovori
SADRŽAJ
- B Light program i projekT
- CTRouter - telefonski ruter
- CTEngine - platforma za izradu telekomunikacijskih rješenja
- prikaz demo servisa: Web Call Center, Click-2-Call, Alarm!
- Q&A - pitanja i odgovori

3 online eventa na različitim jezicima:

24.11.2020 u 10:30 - Hrvatski

25.11.2020 u 10:30 - Engleski

26.11.2020 u 10:30 – Mađarski

O projektu:

Projekt: CTRouter (Computer Telephony Router)
Partneri: maxcom d.o.o. iz Varaždina i Y-collective iz Mađarske, Pečuh
Glavni korisnik: HAMAG-BICRO
Program: EU Interreg V-A Hungary-Croatia 2014-2020, B Light
Ukupna vrijednost: 192.164,00 €, EU: 75% (144.123,00 €), vlastita sredstva: 25% (48.041,00 €)
Web stranica: https://ctengine.net

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!