Vijesti / Gospodarstvo

O brzim testovima, gospodarstvu...

GOSPODARSKA KOMORA O PANDEMIJI 'Tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze'

GOSPODARSKA KOMORA O PANDEMIJI 'Tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze'
Hgk.hr/Varaždinski.hr

Kažu da pojava zaraze ovisi o ponašanju zaposlenika van radnog vremena.

Jučer je održan sastanak članova Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Varaždinske županije s načelnikom Županijskog stožera Robertom Vugrinom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Marinom Bosiljom te voditeljom higijensko-epidemiološke djelatnosti pri ZZJZ-u Varaždinske županije Katicom Čusek Adamić.

Oni su razgovarali s predsjednikom Županijske komore Varaždin Dragutinom Gložinićem i direktoricom Regionalnog ureda HUP-a Sanjom Ostroški.

Vugrin je naveo da su podaci zabrinjavajući te da su javnozdravstvene ustanove dovedene do granice izdržljivosti te se radi na širenju kapaciteta za prihvat oboljelih.

Doktorica Čusek Adamić i ravnatelj ZZJZ-a Bosilj svjesni su da gospodarstva mora raditi te da nastoje u dobrom suradnji s tvrtkama pronaći načine funkcioniranja koji su mogući.

Bosilj je izvijestio o brzim testovima na koronavirus koji će se u ograničenim količinama sukladno ljudskim resursima ustanove moći komercijalno ponuditi i gospodarstvenicima. Takvi antigenski testovi, napominje, namijenjeni su simptomatskim pacijentima.

Gospodarstvenici su u svojem izlaganju istaknuli da su donesene mjere već zakašnjele te da se u tvrtkama sprovode naložene protuepidemijske mjere. Smatraju da tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze već da pomoću mjera nastoje smanjiti nepotrebne kontakte među zaposlenicima.

Naglašavaju da je pojava i intenzitet zaraze u tvrtkama posljedica ponašanja zaposlenika van radnog vremena.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video