Vijesti / Gospodarstvo

TEŠKA VREMENA

KORONA IH JE DOTUKLA Kraj za Aquacity: Radnici na burzu, objekti u zakup

KORONA IH JE DOTUKLA Kraj za Aquacity: Radnici na burzu, objekti u zakup
Mario Sinčić

Upravljanje imovinom preuzet će Gradski bazeni.

Već ranije uzdrmani Aquacity, varaždinska gradska tvrtka koja godina muku muči s poslovanjem, čini se da odlazi u ropotarnicu povijesti. Barem na papiru. 

- Korona ih je dotukla - kaže zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

- Zbog korone je otpalo sve što se tamo trebalo događati, i veće svadbe, i krizme, i pričesti... Restoran ne može sam sebe uzdržavati. Tako da ćemo morati spojiti ustanove - rekao nam je gradonačelnik Ivan Čehok.

Kako doznajemo od Avara, upravljanje imovinom trebala bi preuzeti Javna ustanova Gradski bazeni. Ona će biti zadužena i za održavanje okoliša. A objekti će biti dani u zakup, zasebno restoran, zasebno sportski tereni, zasebno beach-bar... Nekih interesenata navodno već ima.

Kaže Avar da je Aquacity gomilao gubitke ugrubo oko 50.000 kuna na mjesečnoj razini. Novca za plaće više nema, radnici su na burzi.

- Samo dva djelatnika su ostala. Nije bilo mnogo otpremnina jer je većina zaposlenika bila zaposlena na određeno - iznosi Avar i dodaje da je Grad 1. studenoga naložio restrukturiranje firme.

Prodaja tog kompleksa, doznajemo, zasad nije izgledna.

- Ne, prodaja ne. Štitimo imovinu Grada. Treba podvući crtu i krenuti s novim poslovnim modelom. A gubitke naravno da će pokriti osnivač, Grad Varaždin, nema druge - kaže Avar.

Čehok se još prisjeća kako je prije desetak godina tvrtka Gumiimpex bila zainteresirana za kupnju tog kompleksa i ulaganje u njega.

- Tad je Kirić bio zainteresiran, no Gradsko vijeće nije htjelo. Sad nitko neće.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video