Vijesti / Gospodarstvo

Općina Trnovec Bartolovečki

Mještani općine Trnovec Bartolovečki ispunili cilj smanjivanju količine otpada

Mještani općine Trnovec Bartolovečki ispunili cilj smanjivanju količine otpada
Općina Trnovec Bartolovečki

Odlukom općinskih vijećnika prihvaćen je i plan nabave Općine Trnovec Bartolovečki za 2021. godinu.

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki, održanoj u petak, donijet je program rada Općinskog vijeća za 2021. godinu. Uz razmatranja izvješća, Općinsko će vijeće raspravljati te donositi odluke iz sedam tematskih područja, od gospodarstva do proračuna i financija.

Vijećnici su donijeli odluku o dodjeli sredstava financijske potpore prema programima rada udruga. Financijska sredstva dodjeljuju se na temelju posebnih propisa za vatrogastvo i sport, putem javnog natječaja te izravnom dodjelom jednokratnog iznosa.

- Godišnjim planom natječaja predviđeno je da se u veljači objavi javni poziv za dodjelu ukupno 388 tisuća kuna projektima i programima udruga, s najnižim iznosom potpore od tisuću kuna i najvišim od 170 tisuća kuna - pojasnio je načelnik Zvonko Šamec.

Odlukom općinskih vijećnika prihvaćen je i plan nabave Općine Trnovec Bartolovečki za 2021. godinu.

- Iznosom se ističu građenje nove nerazvrstane ceste između Dravske ulice i Ulice Zeleni put, vrijednosti 640.000 kuna, zatim LED rasvjeta s 800.000 kuna te dogradnja dječjeg vrtića Zeko u Trnovcu s 1,2 milijuna kuna - rekao je načelnik Šamec.

U analizi stanja sustava civilne zaštite za 2020. godinu istaknute su aktivnosti stožera civilne zaštite u pandemiji koronavirusa te ispomoć vatrogasaca. U prošloj je godini sustav civilne zaštite na području Općine Trnovec Bartolovečki financiran sa 670 tisuća kuna. Planom razvoja sustava za ovu su godinu predviđena financijska sredstva u iznosu od 694 tisuće kune, a u iduće dvije godine 705 tisuća kuna.

Načelnik Zvonko Šamec zahvalio je članovima Stožera, vatrogascima i djelatnicima JUO-a na angažmanu u razdoblju panedmije. Kako je krajem prošle godine Sisačko-moslavačku županiju pogodio razoran potres, načelnik je još jednom zahvalio mještanima i gospodarstvenicima koji su pokazali veliku humanost u prikupljanju pomoći za stradale.

Na sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog bilo je i izvješće Čistoće o količinama prikupljenog miješanog komunalnog otpada za 2020. godinu. Na području općine prikupljeno je 532,36 tona miješanog komunalnog otpada, u prosjeku 77,33 kilograma po stanovniku. Prikupljeni otpad je manji od propisane granične mase te je time postignut propisani cilj u smanjenju prikupljene mase miješanog komunalnog otpada pa Općina neće morati plaćati poticajnu naknadu. Podsjetimo, u 2017. godini prikupljeno je 892, a u 2018. godini 691 tona miješanog komunalnog otpada.

Vijećnici su primili informaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin o broju nezaposlenih na području Općine Trnovec Bartolovečki krajem prošle godine. U studenom su bile 84 nezaposlene osobe, a u prosincu 87.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video