Vijesti / Gospodarstvo

Varaždinski regionalni ured

GLAS PODUZETNIKA 'Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine'

GLAS PODUZETNIKA 'Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine'
Varaždinski.hr

Sastanci s čelnicima općina i gradova održani su u Ludbregu, Novom Marofu i Beretincu.

Nakon ‘Velikog krika poduzetnika’ u Zagrebu, gdje se među više od pet tisuća ljudi našlo i dosta poznatih poduzetnika varaždinskog kraja, Udruga Glas poduzetnika nastavlja s regionalnim aktivnostima.

Potpuno ukidanje poreza na potrošnju, ukidanje ili barem smanjenje komunalne naknade i prireza, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike i OPG-ove, samo su neki od zahtjeva koje je UGP Varaždin nedavno uputio gradonačelnicima, načelnicima i županu.

Vezana vijest:

Udruga 'Glas poduzetnika' Varaždinski poduzetnici krenuli na prosvjed: 'Nad nama se provodi represija. Možemo raditi uz određene mjere'

- Imamo u Hrvatskoj gradove i općine koji su ukinuli namete ili su minimalni. To znači da se može ne samo egzistirati nego i razvijati, a bez da teret na leđima nose poduzetnici, ali i radnici u privatnom sektoru. Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine i da maksimalno smanjimo sve namete, a s ciljem razvoja gospodarstva, očuvanja radnih mjesta i plaća radnicima – rekao je Darko Molnar, koordinator UGP-a regionalnog ureda Varaždin.

Dodaje kako su do sad obavljeni razgovori u uredu župana, kao i s gradonačelnikom Ludbrega Bilićem, gradonačelnikom Novog Marofa Jenkačem te Igorom Kosom, načelnikom Beretinca.

- Jučer smo u Novom Marofu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem dogovorili mjere pomoći poduzetnicima kroz Javni poziv grada Novog Marofa, ali i pomoći svim poduzetnicima kroz ukidanje komunalne naknade i oslobođenja najma gradskih površina – rekao je Molnar.

Kaže da je posebno konstruktivan sastanak održan prije nekoliko dana u Beretincu. Neke od mjera i smjerova pomoći u ingerenciji Općine su: smanjenje prireza, oslobađanje poduzetnika od komunalne naknade (prema kriterijima), ukidanje poreza na potrošnju te najma prostora.

- Načelnik Kos rekao je da će se neke od dogovorenih mjera naći već ovog mjeseca na sjednici Općinskog vijeća. Drago mi je da je pokrenut dijalog s gradonačelnicima i načelnicima. Uvjeren sam da bi se svi trebali okaniti politikanstva i posvetiti konkretnim stvarima. Očekujem da će se stoga svi gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije odazvati našim zahtjevima – rekao je Molnar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video