Vijesti / Gospodarstvo

planovi uprave

BUDUĆNOST VARTEKSOVIH NEKRETNINA 'Planiramo prodati ruševne zgrade, ali ne sve'

BUDUĆNOST VARTEKSOVIH NEKRETNINA 'Planiramo prodati ruševne zgrade, ali ne sve'
Mia Horvat/Pixsell

Varteksove nekretnine vrijede oko 19 milijuna eura...

Predsjednik Uprave tvrtke Varteks Tomislav Babić u intervjuu za Lider.hr komentirao je trenutno stanje tvrtke kao i planove za prodaju nekretnina u vlasništvu Varteksa.

- Sada imamo jedan veliki teret – dugove iz prijašnjeg doba, a riječ je o najvećem klupskom kreditu Zabe i HBOR-a od 11 milijuna eura. Imamo sporazum s tim bankama o dinamici kredita. Nama prvo dospijeće dolazi krajem travnja i mi smo spremni. Osim toga, ugovoreno je da se proda neaktivna imovina i da se novac od prodaje usmjeri u vraćanje kredita. Kako u Varaždinu imamo 200 tisuća kvadrata zemljišta na kojem su zapušteni bivši pogoni, s tom imovinom želimo zatvoriti te kredite i nastaviti stabilno poslovati - rekao je Babić.

Istaknuo je kako pregovori s potencijalnim kupcima traju, a da će budućim investitorima puno značiti olakšane procedure za razvoj kompleksa.

- Varteks je, prema Zakonu o strateškim investicijama, podnio zahtjev da se to proglasi strateškim projektom za RH, a neki dan je Povjerenstvo za strateške investicije to i predložilo Vladi. To se odnosi na projekte koji su važni za državu, a očuvanje jedne takve stoljetne kompanije s tisuću zaposlenih jeste interes, a interes je i oživljavanje tog dijela grada koji je sada u ruševnom stanju. Samim time, procedure razvoja kompleksa za buduće developere bit će daleko jednostavnije, ali na jedan kvalitetan urbanistički način.

Babić je istaknuo kako su nekretnine procjenjene na 19 milijuna eura.

- Ali nemamo namjeru prodati sve nekretnine jer na tom kompleksu ostaje Varteks sa svojoj proizvodnjom i poslovanjem. Cilj je prodati ruševne zgrade koje se godinama ne koriste i na njima razviti puno javnog sadržaja s potpuno novom vizurom - od stanogradnje, poslovnih prostora, Muzeja Varteksa, parka, vrtića, trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Nekada je u tom kompleksu radilo više od 11.000 radnika dok ih je danas svega 900 - rekao je Babić.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!