Vijesti / Gospodarstvo

Fakultet organizacije i informatike

Ideje FOI-jevih studenata za modernije projekte Turističke zajednice Varaždinske županije

Ideje FOI-jevih studenata za modernije projekte Turističke zajednice Varaždinske županije
FOI

Suradnja Fakulteta organizacije i informatike i Turističke zajednice Varaždinske županije ostvarena je u sklopu EU projekta Study4Career.

Uspješno je završena višemjesečna suradnja između studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice Varaždinske županije.

Početkom 2021. godine, nakon inicijalnog poziva svim zainteresiranim studentima da se uključe u aktivnosti EU projekta Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike, odabrana su dva tima studenata čiji je zadatak bio razviti prototip aplikacija za dva projekta Turističke zajednice Varaždinske županije.

- Na Fakultetu organizacije i informatike orijentirani smo prema obrazovanju studenata u skladu s potrebama današnjice. Važno nam je da studenti uče i rade na realnim zadacima, zajedno sa poslodavcima od kojih mogu steći vrijedna znanja. Kroz ovu smo suradnju omogućili studentima da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima s kojima će se suočavati i na budućim radnim mjestima. Raduje nas da projekt ima i društvenu dimenziju, jer mi smo kao Fakultet neodjeljiv dio zajednice u kojoj djelujemo – naglasila je dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Iris Kodelja, Branimir Balogović, Ivana Šimunjak, Luka Majstorović, Lorena Šoštar i Karlo Gardijan, studenti treće godine preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi i prve godine diplomskog studija, mjesecima su radili na zadacima zajedno sa svojim mentorima – izv. prof. dr. sc. Zlatkom Stapićem, doc. dr. sc. Borisom Tomašem, Vladimirom Mrkelom (Northwest Agency) te predstavnicima Turističke zajednice Varaždinske županije Miranom Bojanićem Morandinijem, Markom Cmrečakom i Brankom Tropp te razvili rješenja za 2 projekta Turističke zajednice – projekt dvoraca Sjeverne Hrvatske i nove web stranice Turističke zajednice Varaždinske županije.

- Cjelokupna suradnja bila je na odličnoj razini i veoma smo zadovoljni novim, modernim idejama koje su studenti donijeli. Zadaci koje smo postavili pred njih bili su izazovni i dijametralno suprotni, no rezultat nas je oduševio. Vjerujem da smo na ovaj način uspjeli dobiti novi smjer i primjenjive ideje koje ćemo zasigurno iskoristiti prilikom provedbe ovih projekata – istaknuo je Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

- Sretan sam što sam imao prilike sudjelovati u ovom projektu. Usavršio sam znanja koja sam do sada stekao tijekom studiranja, a suradnja s mentorima omogućila mi je da ih dodatno proširim. Rad u timu bio je izazovan, no mnogo smo naučili i vjerujem da sam sudjelovanjem osigurao odličnu referencu koja će mi pomoći prilikom traženja posla – pojasnio je Karlo Gardijan, student Fakulteta organizacije i informatike.

Suradnja Fakulteta organizacije i informatike i Turističke zajednice Varaždinske županije ostvarena je u sklopu EU projekta „Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike“ čijom se provedbom želi doprinijeti sveobuhvatnom ranom razvoju karijera studenata FOI-ja te pridonijeti povećanju njihove dugoročne konkurentnosti na tržištu rada. Posebna vrijednost projekta je uvođenje brojnih oblika suradnje s poslodavcima, od kojih je suradnja s Turističkom zajednicom jedan od primjera, a kroz koje studenti, uz mentorstvo poslodavaca i Fakulteta, usvajaju nova i praktična znanja, povezuju dosad stečeno znanje te stječu vrijedno iskustvo usklađeno s potrebama poslodavaca.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!