Vijesti / Gospodarstvo

Orvoren raskošno renovirani ugostiteljski dio hotela Turist

NOVO U sklopu Hotela Turist otvoren restoran Nobel nova gastro 'zvijezda'

NOVO U sklopu Hotela Turist otvoren restoran Nobel nova gastro 'zvijezda'

Nakon renovacije u srijedu navečer je svečano otvoren ugostiteljski dio hotela Turist, restoran Nobel.

Najstariji varaždinski hotel od prošle godine ima nove vlasnike, obitelj Kišiček, a prvi veći korak bila je renovacija cijelog objekta.

HOTEL TURIST Svečano otvorenje restorana Nobel turist

Prvi je na red stigao ugostiteljski dio, restoran, koji će već od četvrtka biti otvoren za sve Varaždince te posjetitelje grada i 'špancirere'. Kako se najavljuje, za oko 2,5 mjeseca u planu je otvorenje i renoviranih smještajnih kapaciteta.

U srijedu navečer održano je i svečano otvorenje restorana Nobel.

- Kao dugogodišnjeg djelatnika ovog hotela, u kojem sam preko 40 godina, pripala mi je neobična čast otvoriti hotel na ovom našem novom početku – istaknuo je Boris Cimerman, voditelj recepcije, naglasivši kako je u ovih 50 godina hotel često mijenjao svoje ponude, izgled, ali i kako je ovaj novi zaokret možda i najveći dosad.

Važan dan za turizam u Varaždinu i županiji

Važan je ovo dan i za sve turističke djelatnike, jer je upravo turistička i smještajna infrastruktura jedan od najvećih problema turizma u gradu Varaždinu.

- Moram iskreno reći da samo čuli i znali da se dešava nešto veliko, ali danas kada sam ušla ovdje, ovo je više od svih naših očekivanja. Novim vlasnicima svaka čast, ovo je nešto što je Varaždinu bilo nasušno potrebno. Za dva dana nam počinje Špancirfest, jedino je šteta što nije hotel bio otvoren već za ovogodišnji festival – istaknula je Jelena Toth, direktorica TZ-a grada Varaždina.

Na nju se nadovezao i 'prvi čovjek' turizma u Varaždinskoj županiji.

- Danas ćemo stvarno uživati samo mi Varaždinci, goste ćemo malo danas staviti na drugo mjesto. Mislim da mi imamo na to pravo, sve nas uz ovaj prostor vežu brojne intenzivne emocije, a moram reći da smo ovakav jedan prostor prostore dugo čekali i danas moramo slaviti. Kada gledam sve ovo, očito je da iza svega ovoga stoji obitelj, ona je ovdje na prvom mjestu. U ovom prostoru prepunom emocija, zahvaljujem se i čestitam svima koji su se odlučili za ovaj veliko korak - Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.

Marković: Čestitam vlasnicima na hrabrosti u ova teška vremena

Osim turizma, Hotel Turist je izuzetno važan i u širem društvenom kontekstu, primjerice za razvoj kulture, poduzetništva.

- Meni je izuzetna čast biti u ovom prostoru, prepunom emocija. Ovo je veliki dan za grad Varaždin, govorim i uime gradonačelnika Bosilja, nama je izuzetno drago što upravo mi možemo biti ovdje na ovom otvaranju. Ovakav prostor nam je od velike važnosti, to otvara prostor i za nove investicije, nove poduzetnike, za doseljavanje novih obitelji u naš grad. Posebno čestitam vlasnicima, što su u ova teška vremena odlučili uložiti novac u ovakav prostor – istaknuo je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika.

Restoran Nobel nudi nešto novo na gastro sceni Varaždina

Svi gosti potom su obišli novouređeni dio hotela Turist, te isprobali kuhinju novog restorana Nobel.

- Ponosni smo na otvorenje našeg restorana u sklopu hotela Turist, koji se zove Nobel, a već i ime samo govori da ćemo donijeti nešto novo, neke nove okuse na našem tržištu Varaždincima i našim gostima. Osim a-la-carte restorana, nudit ćemo i usluge cateringa, za sve prilike, dječje rođendane, domjenke, poslovne sastanke, svečanosti, a bit će tu i dnevni meniji. Bit će tu i naš poslovni klub – istaknula je Sandra Dolenec, koordinatorica ugostiteljstva i smještaja.

Kako ističu, željeli su stvoriti mjesto koje će ljudima ponuditi pravu malu kulinarsku rapsodiju, sve u obnovljenom interijeru. Njihova kuhinja je spoj modernog i tradicionalnog, što se pokazalo kao dobitna kombinacija za stvaranje ugodne atmosfere. Na jelovniku će se tako naći različite vrste carpaccia, delicije od lovačkih namirnica, štrukli, jela od buče, domaće torte i moderni deserti.

Sve pod kulinarskom paskom mladog, ali već nagrađivanog kuhara, i državnog prvaka Marina Samboleka te njegovog zamjenika, također nagrađivanog kuhara Marina Pozdera.

- Samo ime Nobel govori prestiž, pa smo se trudili već u pripremi menije donijeti nešto novo. Tako smo se i trudili kad samo radili kadrovsku pripremu, da složimo dobru ekipu. Jer bez dobrog i zadovoljnog kuhara, nema niti dobrih jela – ističe mladi 'šef' Marin Sambolek.

Naglasak će biti na domaćim namirnicama, uz moderniji pristup.

- Što se tiče samih jela, pozivam goste da dođu i probaju. Orijentirat ćemo se na domaće, autohtone namirnice, želimo i pokazati da se i od svakodnevnih namirnica mogu napraviti neobična jela – ističe Sambolek.

Bar, poslovni klub, dvorane za konferencije i sastanke

U sklopu hotela Turist nalazi se i bar, čija je unutrašnjost 'okupana' prirodnom svjetlošću te atmosferom dobrodošlice i druželjubivosti, koja mami na 'čašicu razgovora', poslovni sastanak ili samo opuštanje. Pored udobnih sjedećih garnitura, pogled na raskošno uređen eksterijer i opuštajuću glazbenu podlogu, možemo se pohvaliti širokim izborom pića, te jednostavnim ali neodoljivim jelima koja će Vam utažiti želju za brzim i laganim zalogajima.

Hotel Turist nudi i savršeno okruženje za sve vrste sastanaka, događanja i konferencija. Konferencijske dvorane mogu se pohvaliti najnovijim tehnološkim rješenjima. 'Aria' dvorana može primiti do 300 osoba, te ona nešto manja-dvorana 'Bella' je savršena za manja poslovna događanja.

Novost u hotelu je Poslovni klub, savršeno mjesto za okupljanje poduzetnika i managera koji u neformalnoj atmosferi izmjenjuju iskustva, dijele svoja znanja, unaprjeđuju svoje poslovanje i naravno proširuju bazu svojih klijenata. Poslovni klub zamišljen je kao pogodan prostor za poslovni sastanak u neformalnom okruženju koji svoj ured poduzetnik zamjenjuje sa sastankom u našem poslovnom klubu.

U planu i vjenčanja, dočeci novih godina, proslave matura i godišnjice

Kroz povijest održana su mnoga vjenčanja, maturalne večeri, dočeci Nove godine, razna obiteljska i poslovna druženja. Za mladence nude savršeno mjesto za proslavu vjenčanja. Minimalistički suvremeni stil, vrhunska hrana te raskošni apartman za mladence i nevjerojatna lokacija, svega nekoliko minuta hoda do stare gradske jezgre i Staroga grada.

Nudit će i pomoć u suradnji s poslovnim partnerima oko snimanja vjenčanja, odabira profesionalnog fotografe te razne druge usluge poput ukrasa i cvijeća, rasvjete, sve za proslave do 300 uzvanika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video