Vijesti / Gospodarstvo

situacija u varteksu

U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika, Babić: 'Nemamo namjeru zatvarati kompaniju'

U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika, Babić: 'Nemamo namjeru zatvarati kompaniju'
Varaždinski.hr; Varaždinski.hr

Koronakriza je stvorila probleme za varaždinsku tekstilnu tvrtku.

Dnevnik.hr objavio je kako u tvrtki Varteks kasne plaće za skoro 1000 radnika. Ta informacija potvrđena im je i od Uprave Varteksa.

- Plaće nažalost kasne 5 dana, ali smo uvjereni da će kao i sve dosadašnje biti isplaćene kad završimo transakcije u tijeku. Ponosni smo da smo tijekom cijele krize isplaćivali plaće i zadržali radna mjesta. Pozicija vlastitog branda je bolja nego ikada, vrhunskom kvalitetom i prihodima u maloprodaji koji su ovaj mjesec veći čak za 20 posto od istog mjeseca rekordne prertkrizne godine - rekao je predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić.

Spekulacije o zatvaranju kompanije je negirao.

- Nemamo namjeru zatvarati kompaniju, štoviše, radna mjesta su nam prioritet u ovim jako teškim okolnostima za tekstilnu industriju - rekao je.

Babić je dodao kako su malo prije krize naslijedili visokozaduženu kompaniju pred raspadom, koja je, napominje, napravila skoro milijardu kuna gubitka u 15 godina.

- Uzlet kompanije s preko 1000 zaposlenih od kojih 700 radnika - uglavnom radnica - u pogonu je koronakrizom prekinut, i to ne stanjem na hrvatskom tržištu nego otkazom narudžbi iz inozemstva, pri čemu preko 400 radnika praktički nema posla. Mjere pomoći pokrivaju tek mali dio tog troška. Svejedno, odlučili smo ne otpuštati radnike - istaknuo je Babić za Dnevnik.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video