Vijesti / Gospodarstvo

problemi zbog pandemije

Boxmark zatvara pogon kod Slavonskog Broda, radnike pozvali u Trnovec

Boxmark zatvara pogon kod Slavonskog Broda, radnike pozvali u Trnovec
Marko Jurinec/PIXSELL

Bez posla je ostalo 259 radnika.

Šest godina nakon otvaranja, tvrtka Boxmark Leather gasi proizvodnju u Gornjoj Vrbi kraj Slavonskoga Broda, a 259 radnika ostaje bez posla. Odluku je, poručuju, potaknula kriza uzrokovana pandemijom i smanjenje narudžbi u automobilskoj industriji za koju su u tom pogonu šivali kožne presvlake. Pogon ide na prodaju, a radnici na burzu, izvjestio je HRT.

Pri kraju su završni radovi na demontaži pogona, a završavaju i radni dani za oko 250 zaposlenika.

- Pokušali smo na sve moguće načine da te ljude zadržimo, da ta radna mjesta sačuvamo. Nažalost evo globalna politika i sve ostalo što se događalo s COVID-om doveli su do negativnog rezultata za te ljude - rekao je Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatska.

Iz uprave poručuju da su odluku uvjetovanu koronakrizom donijeli teško, a radnicima ponudili posao u pogonima u Trnovcu i Zlatar Bistrici. Svi su ga odbili i idu na burzu.

- Poslan je dopis relevantim poslodavcima s područja Brodsko-posavske županije kojim ih obavještavamo o nastaloj situaciji te smo interno objavili njihove oglase kako bismo našim radnicima pomogli da brzo pronađu novo radno mjesto - priopćila je Uprava Boxmark Leathera za HRT.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!