Vijesti / Gospodarstvo

ULAGANJA

KORAK DO UGOVORA SA ŠVICARCIMA Grad prodaje zemljište za 3,8 milijuna kuna

KORAK DO UGOVORA SA ŠVICARCIMA Grad prodaje zemljište za 3,8 milijuna kuna
Ilustracija (Grad Varaždin)

Novi investitori u Brezju.

Nešto manje od 3,8 milijuna kuna bit će cijena po kojoj će Grad Varaždin prodati zemljište u gospodarskoj zoni Brezje tvrtki Variosystems. Takav je prijedlog odluke poslan Gradskome vijeću, koje će sutra odlučivati o tome.

Variosystems je, kako smo već pisali, hrvatska ispostava švicarske tvrtke Variosystems AG, koja djeluje u području elektroničke industrije. Od 2019. godine ova tvrtka, koja ima pogone u Švicarskoj, Americi, Šri Lanci i Kini, djeluje u zakupu u Ludbregu. Sada bi, kako se čini, u Varaždinu pronašla trajno rješenje za svoje poslovanje.

Do 200 visokoobrazovanih radnika

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Neven Bosilj najavio je da bi investitor u Brezju otvorio pogon sa 150 do 200 visokobrazovanih radnika.

Ugovor o kupoprodaji tek treba sklopiti, a odluka Gradskog vijeća prvi je korak u nizu. Njome se određuje da Grad Varaždin tvrtki Variosystems prodaje zemljište površine oko 2,7 hektara, a jedinična cijena je 149,12 kuna po četvornom metru. Ugovorom bi se definirala sva prava i obveze. Zasad se ne spominju eventualne dodatne beneficije za investitora, iznad onoga što je već predviđeno gradskim poticajnim programom. 

Parcelu kupuje i tvrtka Vodopija d.o.o.

Osim ove investicije, u Brezju se sprema još jedna. Radi se o tvrtki Vodopija, koja bi kupila parcelu veličine 0,9 hektara. Cijena je nešto manje od 1,3 milijuna kuna odnosno također 141,29 po kvadratu. 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!