Vijesti / Gospodarstvo

cijena plina

Iz Termoplina poručuju da cijena plina do 1. travnja neće rasti, nakon toga sve ovisi o HERA-i

Iz Termoplina poručuju da cijena plina do 1. travnja neće rasti, nakon toga sve ovisi o HERA-i
Dusko Jaramaz/Pixsell

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, nakon 1. travnja cijena plina za kućanstava mogla bi porasti za 78 posto...

Jučer je održana sjednica Nadzornog odbora Termoplina na kojoj je bilo riječi o poskupljenju plina za građana i gospodarstvo na području Varaždinske županije. O detaljima sjednice javnost je izvijestio član NO-a Mario Lešina.

- Termoplin jamči da će do 31. ožujka cijene plina ostati kakve su definirane važećim ugovorima, kako za građane, tako i za gospodarstvo – rekao je Lešina.

Što slijedi nakon 31. ožujka ovisi o Hrvatskoj energerskoj regulatornoj agenciji, ističe Lešina.

- Nakon tog datuma mijenja se formula za izračun cijene plina, a to radi HERA. Kakva će ta cijena biti, to je sad nemoguće reći. Nadamo se da neće previše rasti. Osobe koje se bave energetikom kažu kako sve visina cijene plina ovisi o napetostima na ukrajinsko-ruskoj granici, pa treba vidjeti i kako će se rasplesti ta situacija – dodao je Lešina.

Jutarnji list objavio je izračun stručnjaka iz HERA-e prema kojem bi cijena plina za kućanstava od 1. travnja trebala porasti za 78 posto po kilovatsatu ako stopa PDV-a ostane na sadašnjih 25 posto.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video