Vijesti / Gospodarstvo

VRIJEDNA SURADNJA ZA SJEVER

Sporazumom o suradnji Sveučilište Sjever i Vindija postavljaju trendove u visokom obrazovanju

Sporazumom o suradnji Sveučilište Sjever i Vindija postavljaju trendove u visokom obrazovanju

Sveučilište Sjever i Vindija potpisali su sporazum u suradnji te će uspostaviti tješnju suradnju, naročito u domeni znanstenih istraživanja, studentskih praksi i studentskih istraživanja i radova.

Sveučilište Sjever i vodeća hrvatska prehrambena tvrtka u Hrvatskoj, varaždinska Vindija, potpisali su jučer u Varaždinu sporazum o suradnji.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Marin Milković i predsjednik uprave Vindije, Nenad Klepač, a istaknuto je da će najvažniji smjerovi suradnje biti istraživački i znanstveni radovi, stručne prakse te diplomski radovi i istraživanja samih studenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sveučilištu Sjever je iznimno bitno da ima partnera u gospodarstvu kao što je Vindija, vodeća prehrambena industrij, posebno iz razloga jer su Sveučilištu Sjever studenti u fokusu, što se i prepoznaje po konstantnom rastu broja studenata iz godine u godinu – istaknuo je rektor Milković te naglasio kako je Sveučilište Sjever bilježi konstantan broj studenata te trentno broji preko pet tisuća studenata.

- Ovime ćemo dodatno unaprijediti prilige za samostalan i kreativan rad u struci, a time Sveučilište ostaje platforma za vrhunsko obrazovanje kompetentnog stručnog kadra za potrebe realnog sektora – istaknuo je rektor Milković.

Na njega se nadovezao predsjednik uprave Vindije Nenad Klepač.

- Kao tržišni lider svjesni smo vrijednosti mladih visoko obrazovanih ljudi te smo prepoznavši viziju Sveučilišta Sjever, a to je ranije godinama bila i praksa pokojnog direktora, koji ne nerijetko davao prigodu mladim ljudima da napreduju i razvijaju se. Ovim Sporazumom naglasak stavili na konkretne aktivnosti koje će osigurati još bolju konkurentnost i stručnost studenata. Drago nam je što ćemo podržati priču o uspjehu najbrže rastućeg sveučilišta u Hrvatskoj te suradnjom na projektima i međusobnom potporom, dati svoj obol razvoju obrazovanja, ali i stvaranju boljeg i održivijeg društva - rekao je predsjednik Uprave.

Vindija je već više od pola stoljeća sinonim za beskompromisnu kvalitetu prehrambenih proizvoda, ali i za uspješnu hrvatsku prehrambenu kompaniju s neporecivim utjecajem na cjelokupno gospodarstvo i ekonomiju zemlje. Povrh toga, briga o zajednici u kojoj djeluje, u samim je temeljima varaždinske kompanije, a potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Sveučilištem Sjever dokaz je posvećenosti napretku društva kroz profesionalni razvoj obrazovanog stručnog kadra, ali i razvoj inovativnog okruženja za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

- Znamo da mladima trebaju konkretne aktivnosti koje će unaprijediti njihovo akademsko obrazovanje kao i prilike koje će potaknuti njihov profesionalni razvoj. Visokoškolsko obrazovanje treba slijediti aktualne zahtjeve, kako struke i industrije, tako i cjelokupnog tržišta rada, stoga je Sporazum o suradnji koji smo potpisali sa Sveučilištem Sjever veliki korak prema osposobljavanju budućih stručnjaka za sve realne izazove koje ih očekuju na putu izgradnje profesionalne karijere - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Sveučilište Sjever potpisivanjem ovog Sporazuma nastavlja intenzivnu suradnju s gospodarstvom u čemu je upravo Vindija jedan od važniji strateških partnera, zahvaljujući čemu će studenti imati priliku stjecati nova znanja i praktična iskustva, stvarati brojna poznanstva i iz prve ruke iskusiti dinamičan svijet poslovanja. Pored definiranja stručnih i istraživačkih zadataka iz realnog sektora za studente Sveučilišta kroz postavljanje tema i projektnih zadataka za izradu stručnih i diplomskih radova, Vindija i Sveučilište Sjever surađivat će u pripremi i provedbi znanstvenih, stručnih te istraživačko-razvojnih projekata. Zahvaljujući Sporazumu, studenti Sveučilišta Sjever će se pored prilika za stručnu praksu u Vindiji, moći angažirati i na brojnim studijama slučaja s naglaskom na studijske programe iz područja prehrambene tehnologije, strojarstva, mehatronike, računarstva, ali i multimedije, medijskog dizajna, ekonomije i komunikologije.

Na potpisivanju Sporazuma o suradnji bili su prisutni prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju, izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić, pročelnica Odjela za strojarstvo, izv.prof.dr.sc. Bojam Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju, Martina Mak, dipl.oec., voditeljica Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever, mr.sc. Lidija Križan, prof. psihologije, direktorica ljudskih resursa u tvrtki Vindija d.d., Petra Košćak, dipl.oec., voditeljica marketinga Vindija d.d.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video