Vijesti / Gospodarstvo

varteks i kaufland

KAUFLAND O RASKIDU PREDUGOVORA 'Nismo postigli dogovor s vjerovnikom Varteksa, stopira se faza projekta'

KAUFLAND O RASKIDU PREDUGOVORA 'Nismo postigli dogovor s vjerovnikom Varteksa, stopira se faza projekta'
Srecko Niketic/Pixsell/Marko Jurinec/Pixsell

Naglašavaju da se nadaju skorom rješenju situacije u kojoj se nalazi Varteks za dobrobit lokalnog gospodarstva.

Na Zagrebačkoj burzi danas je objavljena informacija da je Kaufland raskinuo predugovor o kupnji zemljišta s tvrtkom Varteks.

Vezana vijest:

Tvrtka Varteks kupnja zemljišta Kaufland raskinuo predugovor o kupnji zemljišta od Varteksa

Iz Kauflanda su nam dodatno pojasnili što to znači s njihove strane, hoće li se nastaviti s financiranjem kružnog toga, koja je sad budućnost faze projekta 'Varteks kvart - urbana regeneracija' i koje uvjete Varteks nije ispoštovao.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

- Kao što znate, sredinom travnja ove godine u vijećnici Grada Varaždina između Grada Varaždina, NK Varaždin, Varteks d.d. te Kaufland Hrvatska k.d. potpisani su Ugovor o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog toka na spoju Zagrebačke ulice i Varteksove ulice u svrhu uređenja građevinskog zemljišta, Ugovor o uređenju međusobnih odnosa i Sporazum o suradnji i uređenju međusobnih prava i obveza u realizaciji faze 2A strateškog investicijskog projekta 'VARTEKS kvart – urbana regeneracija'.

Tome je prethodilo prošlogodišnje potpisivanje predugovora o kupoprodaji zemljišta između Kaufland Hrvatska k.d. i Varteks d.d.

Realizacija spomenute kupoprodaje zemljišta bila je preduvjet za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture, no zbog neispunjenja uvjeta za sklapanje ugovora o kupoprodaji navedenog zemljišta od strane Varteksa nakon čega je također došlo do nepostizanja dogovora s vjerovnikom Varteksa, bili smo prisiljeni raskinuti predugovor. Samim time je faza 2A projekta 'VARTEKS kvart – urbana regeneracija' nažalost stopirana te smo s obzirom na novonastalu situaciju prisiljeni tražiti novu lokaciju za našu drugu poslovnicu u Varaždinu.

Za dobrobit lokalnog gospodarstva se nadamo skorom rješenju situacije u kojoj se nalazi Varteks d.d. – poručili su iz Kauflanda.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video