Vijesti / Gospodarstvo

poskupljenje plina

Ivkom-plin podiže cijenu plina za 1100 posto! Umjesto 1,25 kuna po kubiku, nova cijena je 15 kuna

Ivkom-plin podiže cijenu plina za 1100 posto! Umjesto 1,25 kuna po kubiku, nova cijena je 15 kuna
Ilustracija

Zanimljivo, na istom distributivnom području će Gradska plinara Zagreb plin prodavati po 3,3 kune po kubiku...

Distributer plina Ivkom-plin iz Ivanca najavio je da bi cijena plina od 1. listopada mogla porasti s 1,25 na 15 kuna po prostornom metru, što je povećanje od čak 1100 posto.

U obavijesti poslanoj građanima navodi se da je distributer u prošloj plinskoj godini kućanstvima omogućio najpovoljnije uvjete opskrbe plinom te da je to planirao i ubuduće, no “trenutna situacija na tržištu plina uzrokuje veliku nestabilnost cijena koje su na današnji dan višestruko veće od naše dosadašnje cijene”. A ta dotadašnja cijena je 1,25 kuna po prostornom metru s uključenom subvencijom Vlade.

“Zbog novonastale situacije vjerojatno vam nećemo moći ponuditi cijenu nižu od cijene plina u javnoj usluzi te vas obavještavamo da bi naša cijena od 1. listopada prema sadašnjim cijenama na tržištu, mogla iznositi čak oko 15 kn/m3 s uključenom subvencijom Vlade RH”, navodi se u obavijesti, a prenose Varaždinske vijesti.

Uz napomenu da kupci imaju pravo odabrati opskrbljivača, u Ivkom-plinu ističu da je na tom distributivnom području opskrbljivač u vezi javne usluge Gradska plinara Zagreb čija bi okvirna cijena do 31. ožujka iduće godine iznosila 3,3 kune po kubiku s uključenom subvencijom Vlade.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video