Vijesti / Gospodarstvo

Grad Varaždin

Grad Varaždin povukao ovrhu Varteksu: 'Pokazali smo veliko srce za radnike koji nisu krivi za ovu situaciju'

Grad Varaždin povukao ovrhu Varteksu: 'Pokazali smo veliko srce za radnike koji nisu krivi za ovu situaciju'
Zvonko Lončar; Mia Horvat/Pixsell

O stanju u Varteksu raspravljat će se i na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u rujnu.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću koje se u utorak održalo u Gradskoj vijećnici, donio Zaključak o povlačenju ovrhe protiv trgovačkog društva Varteks d.d.

Na Međustranačkom vijeću koje je sazvano radi rasprave na temu problematike Varteksa, prisustvovali su gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, gradski vijećnici Lovro Lukavečki, Davor Patafta, Ivan Čehok, Silvija Cupar i Hrvoje Petrić, članica Nadzornog odbora Varteksa i predsjednica Radničkog vijeća Božica Čiček Mutavdžić, odvjetnica Petra Medved i privremena pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Grada Varaždina Tamara Strelec.

Na sastanku je usuglašeno da će Grad Varaždin povući rješenje o ovrsi koje je potrebno da tvrtka Varteks izađe iz blokade, isplati plaće radnicima Varteksa i nastavi s poslovanjem.

- Na temelju apela tvrtke Varteks i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, a uzevši u obzir da je Grad Varaždin jedan dio dugovanja u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na FINA-u rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna. Drago mi je da smo na današnjem Međustranačkom vijeću svi zajedno pokazali veliko srce i razumijevanje za 850 radnika Varteksa, naše sugrađane, koji nisu krivi za ovu situaciju. Iskreno se nadam da će odgađanje provođenja naplate pomoći tvrtki da nastavi s radom i da ponovo 'stane na noge' – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

Naplatom iznosa od 1,2 milijuna kuna, Grad Varaždin je do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru naplatio, a povučeno je s naplate rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Članica Nadzornog odbora Božica Čiček Mutavdžić zahvalila je Gradu Varaždinu i gradonačelniku Bosilju za promptno djelovanje, spremnost na razgovor i pokazanu dobru volju da se pomogne radnicima Varteksa. Iz Varteksa ističu da su proizvodni kapaciteti Varteksa puni te da je do kraja godine naručeno poslova od strane ino-kupaca Hugo Boss, J Lideberg i Lubiam u iznosu od 2,2 milijuna eura, kao i da je kolekcija jesen/zima 2022. spremna za ulazak u maloprodajne jedinice.  

O stanju u Varteksu raspravljat će se i na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u rujnu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video