Vijesti / Gospodarstvo

PREDAVANJE Access2finance: fondovi rizičnog kapitala

ZANIMLJIVO Na radionici u Tehnološkom parku saznajte kako financirati start-upove ili neke druge projekte

ZANIMLJIVO Na radionici u Tehnološkom parku saznajte kako financirati start-upove ili neke druge projekte
Tehnološki park Varaždin

Fondovi rizičnog kapitala u posljednje vrijeme zauzimaju sve važniju ulogu kao 'alternativni izvori financiranja', a posebice su interesantni tvrtkama u ranom razvoju poslovanja. Prijavite se za ovo zanimljivo predavanje.

U četvrtak, 27.10., s početkom u 17 sati, u Tehnološkom parku Varaždin održat će se predavanje 'Access2finance: fondovi rizičnog kapitala'. 

Fondovi rizičnog kapitala u posljednje vrijeme zauzimaju sve važniju ulogu kao 'alternativni izvori financiranja', a posebice su interesantni tvrtkama u ranom razvoju poslovanja. Komercijalne banke teško osiguravaju financijsku podršku startup tvrtkama, koje u fazi nastanka nemaju značajnu imovinu ni realnih financijskih rezultata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz tog razloga, sve više poduzeća u nastanku svoje financiranje preusmjerava na fondove rizičnog kapitala, a dva takva fonda predstavit će svoje mogućnosti financiranja i poduzetnicima u Varaždinu.

Iz South Central Ventures (SCV), VC fonda s dugom prisutnošću u CEE, dolazi nam ravnatelj Vedran Blagus. S uredima u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skopju, SCV je investirao u preko 40 poduzeća u ranoj fazi koja su sastavni dio lokalne start-up zajednice. Sa snažnom bazom međunarodnih ulagača, SCV je glavni investitor za regionalna tehnološka poduzeća koja posluju na globalnom tržištu.

Iz fonda Fil Rouge Capital, dolazi Stevica Kuharski, predstavnik za investiranje u hrvatske startupe. Fil Rouge Capital investirao je u preko 100 kompanija, a da bi došli do tolikog broja investicija pregledano je gotovo 1800 prijava u periodu od dvije godine.

Jedan od naših Techparkovaca, Nikola Komes iz InsiderCX, dobio je vrijednu investiciju iz VC fonda daFUND, u kojem su najveći ulagači članovi Mreže poslovnih anđela Slovenije. Nikola će ispričati svoje iskustvo tražanja investitora, te dati savjete kako se snalaziti u cijelom procesu. 

Nikola će u svojoj prezentaciji demistificirati proces ulaska VC fondova u vlasničku strukturu,  zbog kojeg se mnogi poduzetnici teško odlučuju na investicije fondova rizičnog kapitala.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem linka https://bit.ly/3VvnNZP.

Više informacija i na stranici Tehnološkog parka --> https://www.techpark.hr/

 

 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video