Vijesti / Gospodarstvo

obraćanje premijera

Plenković: 'Da nema odluka Vlade, gorivo bi bilo još 2 kune skuplje'

Plenković: 'Da nema odluka Vlade, gorivo bi bilo još 2 kune skuplje'
Marko Lukunic/Pixsell

Premijer kaže da će pratiti stanje na tržištima sljedeća dva tjedna.

Aktualno stanje vezano za potres, prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju te prijedlog odluke o davanju odobrenja za uplovljavanje američkog ratnog nuklearnog broda u unutarnje morske vode Republike Hrvatske i boravak u luci Split neke su od točaka dnevnog reda današnje 161. sjednice Vlade.

- Čestitam Saboru na suorganizaciji summita Krimske platforme. Biti uz Ukrajinu je biti na pravoj strani povijesti. Zadovoljan sam da smo bili domaćini ove konferencije i imali tako važne goste - rekao je uvodno Andrej Plenković. 

Što se tiče cijena naftnih derivata, ističe kako će se pratiti situaciju  i reagirati.

- Pratit ćemo sada dva tjedna kakva će biti situacija na tržištima i reagirati na način koji bi trebao ublažiti efekte za građane i gospodarstvo. Danas je cijena dizela i supera oko 2 kune manja nego što bi bila da Vlada nije donosila odluke - istaknuo je. 

Osvrnuo se na dogovor sa sindikatima.

- Povećanje osnovice za 6 posto s 1. listopadom, još 2 posto s 1. travnja te povećanjem božićnice na 1750 kuna, regresa na 1750 kuna i dara za djecu na 750 kuna. Mislim da smo napravili jedan kompromis koji je iskorak sindikalne strane i strane Vlade. Dogovor koji je fiskalno održiv i prati trenutnu ekonomsko-socijalnu situaciju - navodi.

- Možemo reći da je ovo jedna cjelovita politike Vlade RH koja se temelji na realizaciji tri bitna cilja - politička stabilnost, socijalna kohezija i izbjegavanje socijalne frakture - dodaje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video