Vijesti / Gospodarstvo

TURIZAM

U Ludbregu održano prvo izdanje konferencije 'Turizam malih gradova'

U Ludbregu održano prvo izdanje konferencije 'Turizam malih gradova'
Dario Mikulek

Sudionici konferencije također su sudjelovali na enogastro manifestaciji Wine&Walk.

U Ludbregu je 4. i 5. studenog održana prva konferencija posvećena turizmu malih sredina “Turizam malih gradova”. 
 
Prvoga, "konferencijskog" dana sudionici su imali priliku čuti predavanja i prezentacije javnih i privatnih dionika u turizmu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, podijeljena u četiri tematska bloka:

BLOK 1: Promocija turističkih destinacija
BLOK 2: Turizam kroz autentičnost i kreativnost
BLOK 3: Selektivni oblici turizma
BLOK 4: Stavljanje turističkih potencijala u funkciju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kraju svakog tematskog bloka održane su i zanimljive panel rasprave te su sudionici imali priliku i diskutirati o izazovima u turizmu malih destinacija bolje se upoznati s predavačima te razmijeniti znanje u neformalnijem kontaktu.

Drugi, “turistički” dan konferencije, u subotu 5. studenog, donio je sudjelovanje na manifestaciji Wine&Walk Ludbreg. Riječ je o enogastro rekreacijskom događanju, koje se u Ludbregu održalo po treći put i primjer je inovativnog i održivog turističkog proizvoda koji povezuje suvremene trendove, tradiciju i male, lokalne proizvođače autentičnih vina i domaćih proizvoda. Treće izdanje Wine & Walk Ludbreg okupilo je sudionike iz kontinentalne Hrvatske, ali i Slovenije i Mađarske, koji su, hodajući pitoresknom rutom dugom 12,5 kilometara obišli osam punktova na kojima su mogli degustirati probrana ludbreška vina i prigodne zalogaje.

Tijekom dva dana okupilo se 300-tinjak sudionika. Organizatori “Turizma malih gradova”, SPOT d.o.o. te domaćin, Grad Ludbreg ovim se putem zahvaljuju svim sudionicima i partnerima te se veselimo ponovnom druženju na drugom izdanju konferencije u 2023. godini.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.