Vijesti / Gospodarstvo

UZ 100. ROĐENDAN NAŠE BOLNICE

MEĐIMURCI KOD PREDSJEDNIKA 'Protiv smo namjere države da preuzme čakovečku Bolnicu'

MEĐIMURCI KOD PREDSJEDNIKA 'Protiv smo namjere države da preuzme čakovečku Bolnicu'
Ured predsjednika RH/Ana Marija Katić

U sto godina postojanja Županijska bolnica Čakovec pretvorila se u respektabilnu zdravstvenu ustanovu, s preko 900 zaposlenih - rekao je ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Županijske bolnice Čakovec i Međimurske županije, koja je danas osnivač bolnice, a povodom obilježavanja 100. obljetnice osnutka bolnice. Županijska bolnica Čakovec osnovana je 1922. godine kao prva organizirana zdravstvena ustanova u Međimurju te je prošle godine, povodom obilježavanja 100. obljetnice, izdana i monografija koja predstavlja povijesni osvrt na razvoj zdravstva u Međimurju. 

U sto godina postojanja Županijska bolnica Čakovec pretvorila se u respektabilnu zdravstvenu ustanovu, s preko 900 zaposlenih, u kojoj se mjesečno zbrinjava i nekoliko tisuća pacijenata, rečeno je na sastanku. Ravnatelj bolnice dr.med.spec. Igor Šegović istaknuo je stoga kako su jako ponosni na svoju bolnicu. Predstavljajući Županijsku bolnicu Čakovec, predstavnici bolnice informirali su predsjednika Milanovića o planovima razvoja i novim projektima među kojima su i novi zdravstveni prostor laboratorija, energetska obnova, obnova Odjela za neurologiju kao i  plan proširenja Odjela za interventnu kardiologiju.

I župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako su stanovnici Međimurja emotivno vezani uz Županijsku bolnicu, dodajući kako je Međimurska jedina županija koja je sve zdravstvene ustanove objedinila ja jednom mjestu. Župan Posavec upozorio je pri tome kako država sada opet pokušava centralizirati zdravstvene ustanove novim zakonom koji je već u saborskoj proceduri. Protiv smo namjere države da preuzme Županijsku bolnicu Čakovec jer ćemo tako izgubiti mogućnost odlučivanja, rekao je župan pojašnjavajući kako lokalne vlasti najbolje znaju i razumiju potrebe lokalnog stanovništva.

Uz ravnatelja, u izaslanstvu Županijske bolnice Čakovec bili su zamjenik ravnatelja dr. med. spec. otorinolaringologije Danko Blažeka, pomoćnici ravnatelja mag. med. techn. Valerija Korent, dr.med. spec. dječje kirurgije Sven Pal, Lana Križarić i Sandra Novak te voditeljica Jedinice za osiguranje i unapređenje zdravstvene zaštite Renata Pongrac, voditeljica Odjela uslužnih poslova Boža Škvorc, voditelj Odjela tehničkih i informatičkih poslova Alojz Nestić i glavna sestra Odjela za pedijatriju Dijana Farkaš.

U izaslanstvu Međimurske županije, osim župana, bili su još potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić – Grlač i pomoćnica pročelnice Službe za poslove župana Petra Strahija.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Najnovije

Reci što misliš!