Vijesti / Gospodarstvo

15. OBRTNIČKI SAJAM

FOTO/VIDEO Bogatstvo obrtničke ponude oživjelo središte Varaždina u subotnje prijepodne

FOTO/VIDEO Bogatstvo obrtničke ponude oživjelo središte Varaždina u subotnje prijepodne
Varazdinski.hr

Ono što su predstavili obrtnici privuklo je brojne građane, koji su se interesirali, kušali, mnogi i kupili ono što im je najviše zapelo za oko.

Sudeći po odzivu građana, danas održan 15. Obrtnički sajam u Varaždinu bio je pun pogodak. Bogata ponuda proizvoda koju su obrtnici predstavili na štandovima postavljenima na Trgu kralja Tomislava i na Franjevačkom trgu privukla je brojne građane, koji su se interesirali, kušali, mnogi i kupili ono što im je najviše zapelo za oko. Događaj je svojim prisustvom uveličao i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je u prijepodnevnim satima posjetio Varaždin i u društvu svojih domaćina, predvođenih gradonačelnikom Nevenom Bosiljem, obišao gotovo sve obrtničke štandove. 

15. Obrtnički sajam u Varaždinu 15. Obrtnički sajam

- Dame i gospodo, drage Varaždinke i Varaždinci, usosili su me sada kad su mi rekli da bih trebao govoriti. Ja nisam organizator, nisam ni stručnjak za obrt. Želim samo reći da našim vrijednim obrtnicama i obrtnicima želim niske poreze, dobru zaradu i da vrlo brzo dođe dan kada naši obrtnici i stručnjaci neće više imati razloga odlaziti preko granice u Sloveniju ili Austriju, jer će zarađivati isto. I njihovi gazde, obrtnici, će im biti u stanju isplatiti takve plaće i još zaraditi. Želim vam puno zdravlja, vama i vašim obiteljima, te financijskog uspjeha. Živjeli! - poručio je Zoran Milanović obrtnicima s glavnog varaždinskog trga. 

Obrtnici su na štandovima prezentirali i prodavali svoje radove, ručno izrađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke, domaće čajeve i sokove, ekološku kozmetiku i mnoštvo drugih proizvoda. Gostima su prezentirali kako se izrađuje platno tkalačkim stanom, kovač je s čekićem i nakovnjem izrađivao suvenire, frizerke i kozmetičarke promovirale su svoje djelatnosti, a Sekcija frizera i salona za uljepšavanje organizirala je i humanitarnu akciju od čega su prikupljena sredstva namijenjena Udruzi za autizam POGLED. Srednje škole predstavile su obrtničke i obrazovne programe kako bi mlade zainteresirale za obrtnička zanimanja. Uz bogatu ponudu na štandovima, organiziran je i atraktivni zabavni program uz nastup Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški sastav Taliri.

Vezana vijest:

Zoran Milanović, Neven Bosilj, Radimir Čačić, Barbara Antolić Vupora 15. OBRTNIČKI SAJAM FOTO/VIDEO Predsjednik Zoran Milanović u društvu domaćina obišao Obrtnički sajam u Varaždinu

- Obrtnici predstavljaju žilu kucavicu ovoga grada. Kada ih ovako promatram, osjećam ponos i strahopoštovanje, jer Varaždin na svojim leđima nose upravo oni - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj u svome obraćanju. - Obrtnici u Varaždinu imaju dugu tradiciju. Danas obrtnike ne čine samo majstori starih zanata, već i profesionalci u digitalnim tehnologijama, programeri, grafičari, konzultanti. Mnogim starim zanatima prijeti izumiranje, a vi ulažete u to da se oni ne zaborave. Ja vas vidim kao dodanu vrijednost našeg grada, vi ste ono što Varaždin čini gradom kulturnih, marljivih i radišnih ljudi. Upravo zato pred vama osjećam poniznost i potrebu da učinimo sve što je potrebno kako bismo vas nagradili. Vas, koji opstajete, ulažete i zapošljavate nove ljude i nosite Varaždin na svojim leđima - poručio je Bosilj. 

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin istaknuo je kako je snaga zajedništva obrtnika neprocjenjiva i u dobrim i lošim vremenima, u doba blagostanja i u doba krize, a upravo ovakve manifestacije, kao što je varaždinski Obrtnički ulični sajam svjedoče tome.

picture
 

 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video