Vijesti / Gospodarstvo

varteks d.d.

Nenad Bakić prodao dio dionica Varteksa: 'Prošao sam loše financijski, a i u drugim aspektima života'

Nenad Bakić prodao dio dionica Varteksa: 'Prošao sam loše financijski, a i u drugim aspektima života'
Luka Stanzl/Pixsell

Bakiću je ostalo nešto preko 727 tisuća dionica Varteksa, što mu omogućava 14,47 posto glasačkih prava.

Dosad najveći pojedinačni dioničar Varteksa, Nenad Bakić, prodao je paket dionica Marku Vučijeviću, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze, navodi Poslovni.

Vučijević, vlasnik tvrtke Global Consulting & Intelligence postao je vlasnik 24,91 posto udjela u Varteksu. Bakiću je ostalo nešto preko 727 tisuća dionica Varteksa, što mu omogućava 14,47 posto glasačkih prava.

Bakić je na LinkedInu napisao da je ova investicija i pokušaj transformacije kompanije za njega prošla jako loše financijski, a i loše u drugim aspektima života.

- Da smo imali malo više sreće i/ili podrške mogli smo napraviti sjajnu priču. Teško je zaboraviti, primjerice, kako je HBOR usred najveće krize ucijenio i pokupio predujam od prodaje neaktivnih nekretnina čija prodaja je trebala ići isključivo u sanaciju kompanije, i povrat dugova. Natezanja vjerovnika, banaka i drugih, u zadnje vrijeme oko toga tko će pokupiti koliko od prodaje nekretnina i blokiranje sanacije kompanije svakako nisu nešto što je bilo sjajno za gledati (Ksenija Čerin kojoj sam prenio moja potraživanja kojima sam pokušavao sanirati kompaniju) nije nikad, kao ni ja prije toga, naplatila ni kune kamata (!) i jedina više puta nudila veliki otpis dugova, što drugi vjerovnici nisu podržali – napisao je Bakić na društvenoj mreži.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video