Vijesti / Gospodarstvo

FESTIVAL PUŠIPELA

FOTO Svečano otvoreno Urbanovo - vodeća turistička manifestacija Međimurske županije

FOTO Svečano otvoreno Urbanovo - vodeća turistička manifestacija Međimurske županije
MH

Čast da otvori ovogodišnje Urbanovo pripala je bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću

U prepunoj dvorani Doma kulture u Štrigovi otvoreno je Urbanovo – Festival pušipela  na kojem vinari s područja Međimurske županije predstavljaju svoja vina.

Svečano otvoreno Urbanovo Urbanovo

Manifestaciju koja je i ove godine okupila velik broj proizvođača vina i vinarske opreme, OPG-ova, gospodarstvenika, ljubitelje dobrog vina, ali i predstavnike političkog života, pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec naglasivši da je riječ o jednoj od  najznačajnijih enogastronomskih manifestacija, ne samo u Međimurju, nego i mnogo šire te da se iza dobro prepoznatljivog imena kriju vrijedne ruke međimurskih vinara i vinogradara.

Dobrodošlicu okupljenima poželjeli su i predsjednik Udruge vinara Međimurja Hortus Croatiae Robert Horvat te načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, dok je o kvaliteti pristiglih vina govorila predsjednica Ocjenjivačke komisije Ivana Alpeza.  

Inače, Urbanovo je započelo 7. Međunarodnim ocjenjivanjem vina, koje se održavalo 28. i 29. travnja, a za koje je pristiglo 205 vrsnih uzoraka iz Hrvatske i Slovenije. Stoga su na svečanom otvorenju Urbanova dodijeljena odličja šampiona kvalitete. Pored toga, dodijeljeno je i posebno odličje „Nagrada Franjo Lebar“ za najbolji Sauvignon, a nagradu je osvojio Sauvignon iz 2022. godine Vinarije Cmrečnjak iz Svetog Urbana.
Ovogodišnje Urbanovo otvorio je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, a svečanosti otvorenja nazočili su i državni tajnik Zdravko Tušek, zatim Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije koja je partner ovogodišnjeg Urbanova, kao i brojni drugi gosti. 

Nakon službenog otvorenja program je nastavljen u Državnom arhivu za Međimurje gdje je predstavljena izložba „Vino na granici – Vino na meji” realizirana u suradnji s partnerima iz Slovenije. 

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u fotogaleriji. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.