Vijesti / Gospodarstvo

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Na Kapucinskom trgu otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu

Na Kapucinskom trgu otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu
Grad Varaždin

Na sajmu se predstavlja 130 izlagača.

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu u petak, 19. svibnja, Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, otvorio je 9. Gospodarski sajam u Varaždinu.

Obrativši se novinarima prije otvorenja sajma, Lovro Lukavečki je istaknuo da Grad Varaždin uspješno valorizira trud i rad gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika: 

- Ovaj sajam pokazatelj je dugogodišnje tradicije i izuzetne kvalitete događaja na kojem se okupljaju različiti gospodarstvenici, obrtnici i poduzetnici kojima mi pomažemo te kontinuirano cijenimo njihov rad. Drago nam je da dolaze i gosti iz gradova i županija iz drugih dijelova Hrvatske te gosti iz Ptuja. Ovo je prilika gospodarstvenicima da se okupe i promoviraju svoje proizvode te razmjene iskustva. Želim naglasiti da Grad Varaždin apsolutno pomažemo naše poduzetnike i obrtnike. To pokazuju izdvajanja u taj sektor pa smo tako 2022. godine uložili oko 1,5 milijuna kuna. Na tom tragu smo i ove godine jer će Grad Varaždin 350 tisuća eura namijeniti za potpore te podršku našim poduzetnicima. – naglasio je Lukavečki rekavši da je uz novčanu podršku vrlo važan i respekt koji Grad Varaždin pokazuje prema gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima.

Saborska zastupnica, ujedno i izaslanica župana Varaždinske županije, Nadica Dreven Budinski, istaknula je kako je deveto izdanje sajma dokaz da su gospodarstvenici, OPG-ovci žila kucavica Varaždinske županije, a Županija ih nastoji podupirati u njihovom razvoju: 
 
- Veseli me što na jednom mjestu mogu vidjeti ovoliki broj izlagača. To nam samo dokazuje koliko vrijednih i marljivih OPG-ovaca, vlasnika obrta, imamo u ovom dijelu Hrvatske, ali i šire. Naša županija u samom je vrhu svih 20 županija i Grada Zagreba kada se gleda stopa nezaposlenosti koja je duplo manja od državnog prosjeka, rast BDP-a, gospodarstva. Na to smo izuzetno ponosni. Pozdravljam ovu manifestaciju na kojoj se mogu kupiti naši domaći proizvodi, a kupci se u izravnom kontaktu mogu upoznati s proizvođačima. Ujedno se stvaraju prilike za buduće poslovne suradnje.“– rekla je saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski zaželjevši organizatoru Sajma, kao i svim izlagačima puno uspjeha.

Organizator sajma Nenad Kumrić je iznio podatke o bogatom programu sajma. Prvog dana održat će se stručna predavanja i panel rasprave, a uz bogat zabavni poslijepodnevni program u 20 sati najavljen je Varaždin Fashion Night. U subotu će se predstaviti i kulturno-umjetnička društva gradova i općina koje izlažu na sajmu. Nedjelja je rezervirana za festival Auto fest.

Na sajmu se predstavlja 130 izlagača. Predstavljaju se županije Vukovarsko Srijemska, Osječko-baranjska, Koprivničko-križevačka  i  Međimurska županija, zatim gradovi - Ptuj, Prelog, Ivanec, Lepoglava i Novi Marof, općine Bednja, Petrijanec, Nedelišće, Visoko, Sračinec, Donja Voća, Vidovec te LAG Sjeverozapad, Udruženje Hrvatskih obrtnika Varaždin i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije tvrtke, kao i obrti i OPG-ovi, te razni drugi izlagači.

Glavni pokrovitelj sajma je Grad Varaždin, glavni partner Varaždinska županija,  a organizira ga tvrtka Tin – marketing d.o.o. iz Varaždina.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.