Vijesti / Gospodarstvo

NA POKLON GRATIS I 3D PRINTER

PRIJAVE U TIJEKU Jedinstvena edukacija za 3D printing & modeling u Varaždinu!

PRIJAVE U TIJEKU Jedinstvena edukacija za 3D printing & modeling u Varaždinu!

Tehnološki park Varaždin i Makerspace organiziraju jedinstvenu edukaciju za 3D Printing i 3D modeliranje, a svi polaznici će na poklon dobiti i vlasiti 3D printer! Prijave za edukaciju su do 2. lipnja!

Makerspace Varaždin započinje ciklus edukacija o 3D modeliranju i 3D printanju! Saznajte kako stvoriti svoje vlastite 3D modele i pretvoriti ih u stvarnost. Program obuhvaća sve što vam je potrebno za uspješno upuštanje u svijet 3D tehnologije. Svi polaznici će se tijekom 28 sati edukacije upoznati s ključnim alatima i tehnikama modeliranja i printanja.

U uvodnom dijelu, je predviđeno upoznavanje s drugim polaznicima i pregled programa edukacije. Bit će naravno, predstavljema i udruga Makerspace te mogućnosti za članove.

Nakon uvoda, slijedi praktični dio. U tom segmentu će se sastavljati 3D printer zajedno i naučiti kako ga pravilno kalibrirati.

Kroz korištenje TinkerCAD-a, popularnog alata za 3D modeliranje, svi polazniti će se moći upoznati s osnovnim funkcijama i logikom 3D modeliranja. Izrađivat će se različiti objekte, uključujući privjeske i rotirajuće prstene.

Svi polaznici raditi će i u Fusion 360, snažnom alatu za 3D modeliranje iz Autodesk obitelji proizvoda. Naučit ćete osnovne funkcije programa i kako stvarati jednostavne oblike. Nakon toga prelazim se i na kompleksnije modeliranje, nakon kojeg ti trenali biti spremni samostalno izrađivati kompleksne modele.

Na kraju edukacije, fokus će biti na završnim koracima. U planu je isprintati 3D objekte, prilagođavati ih prema potrebi te izvršiti popravke kako bi se dobili konačni proizvodi.

Kao dodatnu pogodnost svaki polaznik dobiva gratis 3D printer nakon završene edukacije. Tijekom cijelog programa polazniti će raditi na istom tom printeru, a nakon završetka, na istom tom printeru nastavljaju samostalno stvarati.

Cijena kompletne edukacije iznosi 450 eura te je rok za prijavu 2.6. Prijaviti se možete putem maila [email protected].

PROGRAM EDUKACIJE:

 

 - Uvod u 3D printanje i 3D modeliranje

- Sastavljanje vlastitog printera i kalibracija

- Upoznavanje s materijalima

- Uvod u 3D modeliranje

- Modeliranje kompleksnih sklopova

- Edukacija za Autodesk Fusion360

- Praktični zadatci

- Vježbe na 3D printerima

Cijena edukacije 450€ - 3D printer na poklon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video