URBANOVO Prijavite se na Međunarodno ocjenjivanje vina

U sklopu najveće manifestacije u ovom dijelu Europe, Urbanovo 2018. 8. i 9. svibnja održat će se “Međunarodno ocjenjivanje vina, Štrigova 2018.”.

Organizator ocjenjivanja je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae”, Međimurske županije te Savjetodavne službe Čakovec.

>>> Prijavnica za međunarodno ocjenjivanje vina

Pod predsjedavanjem dr.sc. Ivane Alpeza ocjenjivači će ocjenjivati uzorke koji će se natjecati u dvije grupe gdje će se i dodijeliti 4 šampiona.

Grupu A čine vina proizvedena od sorte Moslavac (Pušipel) – Šipon – Furmint, (šampion u kategoriji predikatna vina i kategoriji vina redovite berbe), dok grupu B čine vina svih ostalih sorata (šampion u kategoriji predikatna vina i kategoriji vina redovite berbe).

Na osnovu postignutog broja bodova, vina iz svake grupe (grupa A i grupa B) dobit će sljedeća odličja: velika zlatna diploma (za vina koja postignu od 90-100 bodova), zlatna diploma (za vina koja postignu od 85 – 89,99 bodova), srebrna diploma (za vina koja postignu od 80 – 84,99 bodova), brončana diploma (za vina koja postignu od 75 – 79,99 bodova) te priznanje za sudjelovanje (za vina koja postignu 61 – 74,99 bodova).

Dodjela diploma i priznanja biti će na otvorenju festivala Urbanovo 2018., koje će se održati 18., 19. i 20. svibnja u Športskoj dvorani u Štrigovi.

Za sva pitanja, proizvođači se mogu javiti voditelju organizacijskog tima ocjenjivanja vina, Mateju Ščavničaru na broj 099/505-1636 ili e-mail matej.scavnicar@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije