Hrvatske ceste će na području Lepoglave investirati više od 28 miljuna kuna

Više od 28 milijuna kuna vrijednost je investicija koje će Hrvatske ceste realizirati do 2021. godine na području grada Lepoglave. Najavio je to član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić na konferenciji za medije održanoj u Lepoglavi.

Upravo su realizirani i planirani projekti investicijskog održavanja Hrvatskih cesta u razdoblju od 2017. do 2021. godine na području grada Lepoglave bili tema navedene konferencije.

– Grad Lepoglava svojevrsno je prometno slijepo crijevo. Nalazimo se na polovici puta između dviju autocesta, na pola puta između Varaždina i Krapine. Znajući da je dobra prometna povezanost jedan od važnijih čimbenika razvoja gospodarstva, a time i otvaranja novih radnih mjesta, želimo, zajedno s Hrvatskim cestama koje su pokazale interes i razumijevanje, riješiti taj problem – istaknuo je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Pored toga, želja je Grada Lepoglave uređenjem cestovne infrastrukture stupanj sigurnosti u prometu podići na višu razinu te tako povećati sigurnost građana, naročito djece, u prometu. Bolja prometna povezanost, istaknuo je gradonačelnik Škvarić, pružit će mogućnosti iskorištavanja i turističkih potencijala koje Grad Lepoglava nesumljivo ima, posebice kad je u pitanju bogata kulturno-povijesna baština.

Da bez dobre prometne povezanosti nema ni kvalitetne gospodarske aktivnosti istaknuo je i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić koji je najavio značajna ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada Lepoglave do 2021. godine. Najavio je 16 milijuna kuna vrijednu rekonstrukciju državne ceste Lepoglava – Očura u dužini od četiri kilometara.

Ti bi radovi trebali početi 2020. godine, dok bi u 2019. godini trebali početi radovi na rekonstrukciji državne ceste DC74 na relaciji Lepoglava – Bednja u dužini od 1.700 metara. Podsjetio je i da Hrvatske ceste u 2018. godini s više od 300.000 kuna financiraju zimsko održavanje cesta na području grada Lepoglave.

– Svi ti planovi i projekti ne bi došli u obzir da ih već ranije nisu planirali gradonačelnik Marijan Škvarić i voditelj Poslovne jedinice varaždinske ispostave Hrvatskih cesta, Stjepan Marković – naglasio je Leverić.

Voditelj Poslovne jedinice varaždinske ispostave Hrvatskih cesta Stjepan Marković podsjetio je da od izgradnje državnih cesta D35 i DC74 Hrvatske ceste svake godine na održavanju tog prometnog sustava na području grada Lepoglave ulažu oko pola milijuna kuna.

Istaknuo je Marković želju za uređenjem pješačko – biciklističkog prometa na području grada Lepoglave čemu će pridonijeti i uređenje biciklističkih staza uz državnu cestu na relaciji Lepoglava – Ivanec i Lepoglava – Očura.

Konferenciji su nazočili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač te predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić. Svi zajedno obišli su jednu od pet lokacija na lepoglavskoj zaobilaznici na kojima su Hrvatske ceste postavile javnu rasvjetu koja se trenutno nalazi u fazi testiranja. Riječ je o pet raskrižja na kojima je postavljeno ukupno 64 kandelabera.

Vrijednost tog projekta veća je od 900.000 kuna. U većem su ga dijelu financirale Hrvatske ceste dok je Grad Lepoglava u financiranju projekta sudjelovao s udjelom od oko 16 %.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije