UGLEDNI STRUČNJACI U TEHNIX-u Simbioza gospodarstva i znanosti

Đuro Horvat, predsjednik Uprave Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec, danas je u krugu tvrtke ugostio: Vladimira Andročeca, predsjednika Hrvatske akademije tehničkih znanosti RH, Zvonimira Guzovića, dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb, Brunu Zelića, dekana Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te Zorana Andročeca, direktora INGRA-DET.

Na stručnom skupu, koji je tom prilikom održan, raspravljali su o Prijedlogu mjera zbrinjavanja otpada, koji je dosegao alarmantnu razinu zapuštenosti u Hrvatskoj i to posebice sjevernim županijama kao i o suradnji Akademije, znanosti i industrije kako bi nastao projekt efikasnog i ekonomičnog razvrstavanja i zbrinjavanja otpada.

Bilo je riječi o suradnji na novim projektima i tehnologijama, industrijskom razvoju i EU fondovima, radu u EU, suradnji s Poslovnom zajednicom INGRA (INGRA-DET, GIU).

Posebne izjave vezane uz posjet Donjem Kraljevcu, odnosno Tehnix-u d.o.o, dali su Đuro Horvat, predsjednik Uprave TEHNIX-a, i prof. dr.sc. Vladimir Andročec, predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

– Imam čast predstaviti stanje u kompaniji Tehnix i naš razvojni potencijal, a posebna mi je čast što to činim s gostima iz Akademske zajednice RH i da razgovaramo s dekanima strojarstva i dekanom kemijskog inženjerstva. Mi s njima nastavljamo zajedničku suradnju i mislimo da je naš potencijal daleko veći od onoga što smo do sada napravili za opće dobro i to uključujući nove proizvode i nove tehnologije na kojima ćemo zajedno raditi i koje ćemo kandidirati za fondove EU – rekao je uvodno Đuro Horvat i nastavio:

– Time će se u kompaniji otvarati nova radna mjesta. To nas veseli, to je novi početak kojim želimo otvoriti perspektivu da metalna industrija u Međimurju i RH bude razvojni potencijal kako bi ljudi mogli raditi doma, uživati u Lijepoj našoj – najavio je optimistički bolje sutra i dodao kako je s ovim uglednim stručnjacima napravljeni okvirni ugovor po kojem se ispomažu.

– Naime, Akademska zajednica RH ima ogromni potencijal u ljudima, znanju, a što je uvjet za kvalitetu tržišnih proizvoda. Zajednički doprinose da ukupni hrvatski razvoj, a ne samo kompanija Tehnix, ide u pravom smjeru s visoko složenim proizvodima koji ljudima koji rade osiguravaju visoki standard, dobre plaće i sigurno budućnost – završio je optimistički.

Predsjednik Akademije tehničkih znanosti RH je rekao kako ona okuplja značajni broj vrhunskih hrvatskih znanstvenika iz svih područja tehnike.

– Stoga smo vrlo sretni što Tehnix, kao predvodnik najnaprednijih ekoloških industrija u Hrvatskoj, široj regiji pa mogu reći i u svijetu, je naš podupirući član. Pratimo ga dosta vremena i pokušavamo zajedno unaprijediti niz proizvoda i ovo je jedan lijepi primjer simbioze između znanosti i gospodarstva – istaknuo je Andročec, a potom pohvalno dodao:

– Tehnix ima gospodarstvenike kao što je gospodin Đuro Horvat na razni koja razumije akademsku zajednicu, na razini koja uključuje akademsku zajednicu u svoje projekte i naravno na taj način Akademska zajednica dobiva, ne samo novaca, već i znanje što se radi u gospodarstvu te školuje svoje kadrove koji sudjeluju u školovanju njihovih kadrova, a što nam je posebno drago. To su mladi inženjeri koji će danas, sutra biti nositelji ovakve proizvodnje kakva je danas u Tehnix-u – završio je prof, dr. sc. Andročec.

Dodao je kako je suradnja s Tehnix-om duga i kako imaju vrlo visoko postavljenu ljestvicu međusobnog razumijevanja te naglasio posebno korektan odnos Akademske zajednice prema gospodarstvu, a pogotovo prema Đuri Horvatu. Po njemu suradnja ima, nekad više, nekad manje uspjeha ali su uvijek sudionici novih proizvoda i uspjeh Tehnix-a je i zasluga Zajednice.

Rekao je kako su na današnjem širem sastanku dogovoreni novi projekti, nova širina suradnje, pogotovu ona koja se odnosi na vrhunsku ekološke proizvode koja vrhunska kompanija realizira te je izrazio zadovoljstvo što sudjeluju u tim vrhunskim istraživanjima i razvitku i realizaciji tih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije