Potencijalni investitori u Podrutama: Prazne hale BBS-a ipak čeka bolje sutra?

Hale bivše tvrtke BBS u Podrutama u Novom Marofu, koja se nalazi u stečaju, zanimljive su potencijalnim investitorima koji bi eventualnom kupnjom pokrenuli gospodarsku aktivnost i otvorili nova radna mjesta.

U utorak su predstavnici potencijalnih investitora obišli, u društvu gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, hale bivše tvrtke u Podrutama.

– Ono što je moja želja kao gradonačelnika svakako je predstaviti ove pogone i dovesti što više zainteresiranih potencijalnih ulagača da vide o čemu se ovdje radi. Riječ je o 80.000 kvadratnih metara zemljišta s više od 60.000 kvadratnih metara industrijskog zemljišta te 11.000 kvadratnih metara proizvodnih hala, kapacitetima električne energije 2,25 MW te posebnom kolosijeku za tereni promet vagonima – pojasnio je Jenkač.

Potencijalnim investitorima predstavio je mogućnosti koje nudi pogon u Podrutama, a posebno je istaknuo prihvatljivu cijenu koja trenutno iznosi 11,5 milijuna kuna.

– S 50 milijuna kuna cijena se nakon nekoliko dražbi smanjila na 11,5 milijuna. Vjerovnici su prepoznali činjenicu da moraju smanjiti cijenu i vrijednost nekretnine. Vjerujem da će se za otprilike 10 milijuna kuna sigurno naći zainteresirani investitor koji će kupiti ovaj pogon i pokrenuti gospodarsku djelatnost – mišljenja je Jenkač.

Istaknuo je želju Grada Novog Marofa, makar nisu ni vlasnici ni vjerovnici, a budući da se objekt nalazi na njihovom administrativnom području, da naprave sve što je u njihovoj moći da privuku potencijalne investitore. Što se tiče zainteresiranih investitora njih ima.

Prema riječima gradonačelnika unazad nekoliko tjedana pogone su obišli predstavnici četiri potencijalna investitora.

– Normalno, njih zanima što se ovdje može raditi, kakve dozvole postoje i sve što se tiče ovih objekata počevši od komunalne opremljenosti i slično – izjavio je Jenkač.

Podsjetio je da je nekada u ovim pogonima radili više od 120 zaposlenika. Pokretanje nove gospodarske aktivnosti značilo bi jako puno i za Podrute i za cijeli Novi Marof.

Inače, osim interesa za pogonima BBS-a potencijalni investitori zainteresirani su i za pogone tvrtke Bor u samom Novom Marofu, koja je također u stečaju.

I za te pogone postoji realna mogućnost da u skorije vrijeme nađe svog kupca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije