DRUGA STRANA Uprava AP-a: ‘Štitimo prava naših radnika, ne vršimo mobbing!’

– Želimo objektivno i istinito informirati sve radnike Autobusnog prijevoza d.o.o., ali i javnost o stanju u tvrtci. Naime, inicijativa Regionalnog industrijskog sindikata (RIS) na čelu sa Sinišom Miličićem i sindikalnim povjerenikom Damirom Lovrecom samo je još jedan pokušaj nametanja volje pojedinaca na odluke koje donosi Uprava – istaknuto je iz Ureda direktora na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, konferencija je sazvana nakon što je RIS najavio za nedjelju sastanak radnika tvrtke AP d.o.o. jer, kako ističu, radnicima je ‘voda došla do grla’.

> NEZADOVOLJSTVO RADNIKA ‘Protuzakoniti otkazi i mobbing muče zaposlenike AP-a’

Podsjetimo, trgovačko društvo Presečki Grupa d.o.o. iz Krapine kupila je 2015. godine Autobusni promet d.d. u stečaju te osnovala tvrtku kćer Autobusni prijevoz d.o.o.

– U travnju 2015. godine, kad je tvrtka počela s radom, preuzeli smo svih 369 radnika bivše tvrtke u stečaju, kako bismo spriječili njihov odlazak na Zavod za zapošljavanje. Iako su neka radna mjesta ukinuta (ukupno 23), radnicima su isplaćene otpremnine u iznosu od 951.748 kuna. Istodobno smo, zbog potreba procesa rada, zaposlili 78 novih radnika, društvo ulaže i sredstva u osposobljavanje i obrazovanje svojih radnika, a voznom je osoblju plaća uvećana za deset posto – istaknuo je direktor Ivica Presečki.

Sinišia Miličić kao je jedan od problema istaknuo je ‘protuzakonit otkaz koji je dodijeljen sedmorici radnika u veljači’.

– Ima radnika, ili bolje reći neradnika, koji ne mogu ostati u tvrtki jer nemarno i nesavjesno obavljaju svoj posao, a protiv takvih koji uništavaju ugled tvrtke borit ćemo se svim pravnim sredstvima – odgovorio je na to Presečki i dodao:

– U Autobusnom prijevozu s podjednakim brojem članova djeluje i drugi sindikat, Sindikat prometa i veza (strukovni sindikat vozača), koji nije pozvao svoje članice i članove na okupljanje u nedjelju, već sve svoje probleme iznese odmah, nakon čega se problemi rješavaju. Iz toga proizlazi kako se u tvrtki trebaju štititi dvije osobe s upitnim kvalitetama i odnosom prema poslu.

Na tvrdnje Miličića kako je u poduzeću prisutan mobbing, Presečki odgovara:

– Ne opravdavamo da nas netko optužuje za mobbing jer smatramo da je previše truda i novaca uloženo u ovu tvrtku. Uistinu nam nije jasno tko i s kojim ciljem želi blatiti i stvarati slučaj u Autobusnom prijevozu d.o.o., za koja se to prava i tko bori, pitanja su koja se sama nameću, a valjda će netko na njih u nedjelju odgovoriti. Tad ćemo čuti koji je razlog sazivanja tog sastanka, koji su to problemi, nakon čega ćemo se očitovati imenima i prezimenima.

U Upravi su uvjereni kako su uvijek na umu imali makismalnu zaštitu radnika.

– Previše je novaca ovdje uloženo, previše ozbiljnih planova, poput izgradnje autobusnog kolodvora, previše je tu kvalitetnih i poštenih radnika da nekolicina izvana i iznutra pokušava napraviti nered – zaključuju iz Uprave AP-a d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije