NEZADOVOLJSTVO RADNIKA ‘Protuzakoniti otkazi i mobbing muče zaposlenike AP-a’

Regionalni industrijski sindikat (RIS) na svojim je službenim internetskim stranicama objavio poziv na sastanak ove nedjelje, 12. ožujka, nakon što je ocijenio ‘da su se stekli uvjeti i potreba za pokretanje sindikalnih aktivnosti u svrhu zaštite prava radnika Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin’.

– Muče nas ozbiljni problemi koje ne možemo riješiti s poslodavcem – Autobusnim prijevozom d.o.o. Varaždin. Situacija se zaoštrava, a sve je kuliminiralo nakon što je sedam radnika u veljači ove godine dobilo protuzakonit otkaz – istaknuo je Siniša Miličić, predsjednik RIS-a.

– Osim što je poslodavac prekršio Zakon o radu, nad nekima se vrši mobbing, a unatoč tome što smo na probleme ukazivali ranije, nitko od uprave nije reagirao, apeli sindikata se u potpunosti ignoriraju – nastavio je Miličić.

Ured direktora najavio je konferenciju za medije koja će se održati sutra, 10. ožujka, a tema je upravo nedjeljni sastanak sindikata.

Miličić je istaknuo kako su u sindikatu ovim potezom poslodavca neugodno iznenađeni.

– Ovo je uistinu neuobičajen poslovni potez. Naša namjera nije bila iznositi ‘prljavi veš’ unutar tvrtke u javnost jer smatramo kako je poslodavac naš partner, a ne neprijatelj. Čudno je da nisu najprije razgovarali s nama o našim problemima – kazao je Miličić i dodao kako je sindikat spreman na razgovor jer ‘ne lažu i ništa ne skrivaju’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije