Varaždin dobitnik nagrade za borbu protiv nezaposlenosti

Nacionalni internetski portal gradonacelnik.hr dodijelio je Gradu Varaždinu plaketu za treće mjesto osvojeno u projektu analize proračuna gradova u Hrvatskoj u 2015. godini. Plaketa je dodijeljena Gradu varaždinu za izniman doprinos u području smanjenja nezaposlenosti po analizi proračuna za 2015. godinu.

Stručnjaci portala gradonacelnik.hr usporedili su podatke od 2012. do 2015. godine ispitujući koje su gradske vlasti u Hrvatskoj bile nabolje u borbi protiv nezaposlenosti. Između 23 grada, Novi Marof je prvi, a Ozalj drugi grad po indexima smanjenja nezaposlenosti.

Novi Marof je smanjio broj nezaposlenih za 581 osobu, Ozalj za 451 osobu, a Varaždin kao razmjerno veći grad uspio je u tri godine smanjiti nezaposlenih za čak 2445 osoba što je smanjenje za čak 44,1 posto u odnos na 5.546 nezaposlenih osoba u prosincu 2012. godine.

Trend smanjenja nezaposlenosti u Varaždinu se nastavlja i dalje, a trenutno je oko 4,3 posto što ga svrstava u grupu gradova s najnižom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije