Za unapređenje obrta Zvonko Pošpaić dobio blizu 400 tisuća kuna

Zvonko Pošpaić dobio je više od 398 tisuća kuna ne bi li još unaprijedio svoj obrt za pletene i drvene galanterije. Riječ je novcu dobivenom od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a cijeli je projekt vodila, od pripreme do provedbe, Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA.

Zadovoljstvo uspješno provedenim projektom i dobivenim sredstvima izrazio je sam vlasnik obrta Zvonko Pošpaić koji je istaknuo da je ovo već drugi projekt koji su uspješno aplicirali na EU natječaj te završili uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županije.

– Prvi projekt za koji smo dobili 60-tak tisuća kuna bio je u sklopu prijave na ‘Poduzetnički impuls’, a sredstva smo utrošili na kupnju novog stroja koji unaprjeđuje proces obrade materijala potrebnog za izradu novog proizvoda te za provedbu marketinških aktivnosti. Svakako treba naglasiti da je IPARD program puno zahtjevniji nego što je bio ‘Poduzetnički impuls’, stoga smo veoma ponosni što smo uspjeli zadovoljiti sve zahtjeve Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, pri čemu nam je uvelike pomogla AZRA koja je sa svojim iskustvom i stručnim znanjem usmjeravala i koordinirala cjelokupnu provedbu projekta – istaknuo je Zvonko.

Direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, povodom isplate još jednog završenog projekta u sklopu programa IPARD, kazao je da mu je iznimno drago što je gospodin Pošpaić prepoznao AZRA-u kao poduzeće koje ima kapaciteta i znanja u pripremi i vođenju projekata namijenjenih poduzetnicima.

– Svakako će navedeno ulaganje imati pozitivan utjecaj na unaprjeđenje djelatnosti tradicijskih obrta na području Varaždinske županije, a ovim putem želim pozvati i sve ostale poduzetnike koji imaju potrebu za ulaganjem u svoje poduzeće, bilo putem izgradnje proizvodnih kapaciteta ili putem nabavke potrebne opreme, da se jave u AZRA-u te da iskoriste mogućnosti koje su im na raspolaganju – zaključio je Lukačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije