LAG Sjeverozapad predstavio proizvode na Špancirfestu

Članovi Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i tvrtke, predstavili su svoje proizvode i na ovogodišnjem Špancirfestu.

– Već treću godinu Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad za svoje članove organizira besplatnu promociju na Špancirfestu, kako bismo im omogućili da što bolje predstave svoju djelatnost i proizvode. No, takvom prezentacijom nastojimo uputiti poruku da se isplati raditi i aktivirati u lokalnoj zajednici. Predstavljanjem uspješnih poljoprivrednika želimo potaknuti ljude da vrate u funkciju zapuštena poljoprivredna zemljišta i da ponovno počnu proizvoditi na svojim parcelama. Ovakvim predstavljanjem želimo i potaknuti naše građane da počnu kupovati hranu od lokalnih proizvođača, čime bi se dodatno potaknula poljoprivredna proizvodnja te stvorili bolji uvjeti za život u ruralnom području – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na prezentaciji koja je održana u četvrtak, 25. kolovoza, na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Brojni posjetitelji Špancirfesta i ove su godine pokazali veliko zanimanje za proizvode članova ove akcijske grupe, jedne od najboljih, najorganiziranijih i najvećih u našoj zemlji.

– Naši članovi kroz svoj rad i aktivnosti koje provode oplemenjuju prostor u kojem živimo. Mi u LAG-u izuzetno cijenimo njihov trud i želju da na taj način pridonesu uspješnijem razvoju. Posebno želim istaknuti i njihov doprinos u izradi Strategije LAG-a Sjeverozapad, koja je odraz stvarnih potreba ljudi s područja naše lokalne akcijske grupe, ali i temeljni razvojni dokument do 2020. godine. Temeljem Strategije prijavili smo naš LAG na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na Mjeru 19.2 iz Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske, iz koje očekujemo sredstva u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna. Ta će sredstva biti namijenjena za financiranje projekata s područja LAG-a, a moći će ih koristiti naši poljoprivredni proizvođači, jedinice lokalne samouprave te udruge i tvrtke s našeg područja – naglasio je na prezentaciji predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad dipl. ing. Marijan Škvarić.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad djeluje na području 14 općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije – gradova Ivanca, Lepoglave, Varaždina te općina Bednje, Beretinca, Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Vidovca i Vinice, na kojem živi 113.785 stanovnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije