Sponzor ludbreških robotičara Dražen Crnković: ‘Ponosni smo što im pomažemo’

Uspjeh ludbreških robotičara koji su postali svjetski prvaci u Leipzigu jedna je od top vijesti ovog tjedna, i to ne samo u varaždinskom kraju. Pored samih učenika, profesora i vrijedne ekipe iz Srednje škole Ludbreg, najviše razloga za slavlje ima i Dražen Crnković, direktor tvrtke Ducati komponenti, koji je bio glavni sponzor njihovog odlaska u Njemačku. Ime ekipe bilo je Ducati komponenti SŠ Ludbreg.

– Bio sam im sponzor i na državnom prvenstvu, održanom u Ludbregu, i dopao mi se njihov potencijal. Vidio sam kako dečki marljivo rade, s koliko entuzijazma pristupaju tom poslu te sam odlučio da ćemo maksimalno pomoći. Za nas je to velika promocija naše tvrtke, ponosni smo što smo bili sponzori tim mladim ljudima – kazao je u jednom dahu direktor Ducati komponenti.

Ovo nije prva suradnja kojom u tvrtki Ducati komponenti podržavaju mlade kadrove.

– Mi kao inovativna tvrtka zbog ovakvih stvari moramo biti ponosni i sretni. Volimo sponzorirati mlade ljude da se bave tehnologijom i razvojem. Sa Srednjom školom Ludbreg već surađujemo, pa tako učenici rade kod nas na pametnom kotaču. Rade na izradi i sklapanju elektronskih dijelova, što im uvelike pomaže i u njihovom razvoju i edukaciji – ističe Crnković.

Ulaganje u budućnost

A sreća i zadovoljstvo ovog ludbreškog menadžera još su i veći kada se zna da će nakon ovakvih dobrih rezultata Ludbreg i dalje imati mlade radnike. A kvalitetan radni kadar uvijek nedostaje.

– Ludbreg se u industrijskom dijelu prilično razvija, mnogo je tvrtki koje ulažu. Srećom, tu je naša srednja škola, profesori su na visokoj razini, stručni, inovativni, mislim da se radi odličan posao u školi.

Upravo stoga, ludbreške političare i poduzetnike čudi i činjenica da je Ministarstvo obrazovanja nije dopustilo upis dva razreda CNC operatera u školu. Press konferenciju na tu temu danas će održati i ludreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Ako je to istina, onda je to stvarno žalosno. A svakako ću se uključiti u rad tog povjerenstva i podržati ta nastojanja. Sprečavati upise za zanimanja koja su nama potrebna definitivno nije u redu – zaključio je Dražen Crnković, direktor Ducati komponenti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije