Poduzetnički inkubator u Hrastovskom: Poučne edukacije o računalnom kriminalu

U Poduzetničkom inkubatoru u Hrastovskom, održana je prva trosatna edukacija iz područja sigurnog rada na računalu i internetske sigurnosti pod nazivom ‘Stani. Razmisli. Razmisli. Klikni.’

Misao vodilja same organizacije edukacije takve vrste je pojava povećanog broja napada na računalne sustave tvrtki i državnih institucija na području naše i susjednih županija, čime je napravljena ogromna materijalna šteta.

Prisustvovalo je desetak polaznika, predstavnika tvrtki s područja Grada Ludbrega. Kroz predavanje i praktičnu radionicu polaznici su se upoznali na zabavan i pristupačan način s prijetnjama računalnog kriminaliteta, opasnostima korištenja modernih tehnologija i samim načinima kako potencijalne opasnosti izbjeći.

– Zahvaljujemo se na pozivu i vrlo nam je drago što smo sudjelovali. Predavanje i radionica bili su iznenađujuće zanimljivi i korisni. Svima u tvrtki prenijeli smo informacije i pohvalili Vas kao super domaćina. Što se tiče predavanja i radionice same pohvale, nije dosadno već je edukativno, zanimljivo, poučno, a ujedno i zabavno. Samo tako nastavite i nadamo se da će te uspjeti u određenom cilju – rekao je Nino Kučina, jedan od polaznika edukacije.

Cilj edukacije je u potpunosti ostvaren, polaznici su educirani, svjesniji kako i na koji način zaštititi gospodarstvo, svoju zajednicu, tvrtku i na kraju sami sebe.

Zamisao je edukacije održavati minimalno dva puta mjesečno, a postoji i mogućnost organiziranja predavanja u drugim poduzetničkim centrima ili tvrtkama (IN HOUSE), te je prva održana edukacija početak niza predavanja na tu temu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije