U Trnovcu Bartolovečkom ŽUC investira 614 tisuća kuna

Radove na uređenju prometnice u središtu Općine Trnovec Bartolovečki obišli su danas, 25. svibnja, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alan Košić, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački u društvu domaćina, načelnika Općine Zvonka Šameca i predsjednika Općinskog vijeća Maria Sačića.

Prije nekoliko dana završilo je uređenje prilazne ceste prema mjesnom groblju u Šemovcu, a sada se u središtu Trnovca uređuje županijska cesta 2053 i sređuju oborinske vode.

Kako je naglasio načelnik Općine, Zvonko Šamec, u samu investiciju se krenulo zbog odvodnje oborinskih voda koje su zadavale glavobolje okolnim stanarima, a riječ je većinom o novogradnji.

– Zajedno sa sredstvima ŽUC-a u iznosu od 614 tisuća kuna te oko 200 tisuća kuna iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za nogostup ukupno ova investicija je veća od 800 tisuća kuna – naglasio je.

Župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo radovima te naglasio kako je mjesec svibanj obično je početak radova Županijske uprave za ceste. Većina natječaja je napravljena i trenutno se radi na četiri gradilišta.

– Očekujemo da će se do listopada uložiti oko 20 milijuna kuna u sigurnost i kvalitetu lokalnih i županijskih cesta koje su u nadležnosti ŽUC-a – rekao je.

Podsjetio je da se još 2013. krenulo s velikim projektom uređenja nekoliko ulica u Trnovcu ukupne vrijednosti veće od 4 milijuna kuna gdje je ŽUC sudjelovao s iznosom od 75, a općina 25 posto.

– Ovaj projekt nastavak je dobre suradnje Općine, ŽUC-a i Varaždinske županije. Uređenjem ulice Male ledine riješit ćemo veliki problem odvodnje oborinskih voda, ali se i povećava sigurnost u prometu. Cesta je prometna jer osim osobnih automobila tijekom dana prođe i veliki broj autobusa koji prevoze radnike u tvrtku Boxmark – zaključio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

I ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački izrazio je zadovoljstvo ovim obilaskom radova te je spomenuo kako za redovne i izvanredne radove na prometnicama u Varaždinskoj županiji Županijska uprava za ceste ove godine izdvaja oko 15 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije